Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θεσσαλονίκη - "Μπάλλος": Πλημμυρισμένοι δρόμοι – Πεύκο έπεσε σε αυλή σχολείου

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην Θεσσαλονίκη από τον καιρό και συγκεκριμένα την κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Κεντρική Μακεδονία, από τις 10 χθες το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα έγιναν συνολικά 13 κοπές δέντρων και επτά αντλήσεις υδάτων στους δήμους Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Βέροιας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου.

Μάλιστα, μαθητές και καθηγητές στο 31ο γενικό λύκειο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί αντιμέτωποι με ένα αναπάντεχο θέαμα.

Θεσσαλονίκη - "Μπάλλος": Πλημμυρισμένοι δρόμοι – Πεύκο έπεσε σε αυλή σχολείου

Λόγω της βροχής, ένα μεγάλο πεύκο έπεσε στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος, στην περιοχή της Χαριλάου, λίγο πριν από την προσέλευση των μαθητών. 

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, το δέντρο έπεσε είκοσι λεπτά μετά τις επτά το πρωί. Η φύλακας που ήταν εκεί το είδε να καταρρέει σιγά σιγά μέσα στην κεντρική αυλή και ενημέρωσε αμέσως τη διευθύντρια που ήταν στη διαδρομή για το σχολείο. Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται γυμνάσιο και λύκειο, με περισσότερα από 600 παιδιά και προχώρησαν σε κοπή του δέντρου, ενώ αναμένονται συνεργεία για την απομάκρυνση των τεράστιων κλαδιών. Για λόγους ασφαλείας και για να μην προκληθεί τυχόν ατύχημα, η διεύθυνση του σχολείου κράτησε αρχικά τα παιδιά στις τάξεις, ενώ έχουν τοποθετηθεί και προστατευτικές κορδέλες γύρω από τα κλαδιά.

«Μπάλλος»-Τραγική κατάληξη στην Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός ο 70χρονος κτηνοτρόφος

Σε αναμονή για νέα έντονα φαινόμενα

Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι η βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη και στους δυτικούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο συνεχίζεται η βροχόπτωση στη Χαλκιδική, με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για ένταση των φαινομένων τις μεσημβρινές ώρες.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπο Στεργιάδη, είναι σε επιφυλακή σε όλους τους νομούς ευθύνης της, για να βοηθήσουν, όπου υπάρχει ανάγκη.

Ήδη, αναχώματα για τη διάνοιξη των ρεμάτων έγιναν σε Ολυμπιάδα, Στρατώνι και Βαρβάρα. Στο Καλοχώρι, μηχανήματα καθαρίζουν τον δρόμο στη βιομηχανική ζώνη όπως και στην παλιά εθνική Θεσσαλονίκης Ρεντίνας, όπου τοποθετούν κώνους, όπου είναι αυτό απαραίτητο.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων- Σχολαρίου λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, ενώ τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά για προληπτικούς λόγους, εκτός από τη Χαλκιδική και στον δήμο Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Χαλκιδική - "Μπάλλος": Τεράστιες οι ζημιές από την επέλαση της κακοκαιρίας - Κλειστοί δρόμοι και πλημμυρισμένα σπίτια

Κλειστοί δρόμοι

Κλειστοί είναι οι επαρχιακοί και παραλιακοί δρόμοι σε Χαλκιδική, Πιερία και Κιλκίς λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική έχει κλείσει η ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ιερισσού στο 117ο χιλιόμετρο, λόγω υπερχείλισης χειμάρου.

Επίσης, κλειστή είναι η ΕΟ Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς, ενώ κλειστό είναι για τα οχήματα και το 3ο και 7ο χλμ Καλλικράτειας – Ηράκλειας.

Κλειστό είναι και το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Καλλικράτειας – Αγίου Παύλου.

Κλειστός είναι επίσης και ο δρόμος από την Ολυμπιάδα προς τον Σταυρό.

Στην Πιερία έχει κλείσει η επαρχιακή οδός στο 12ο χλμ Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα λόγω υπερχείλιση ρέματος.

Στο Κιλκίς έχει κλείσει η επαρχιακή οδός Κιλκίς – Φαναρίου στο ύψος Λειψυδρίου, λόγω υπερχείλησης του Γαλλικού Ποταμού.

Δείτε τις φωτογραφίες από το newsit.gr

 

Tags
Back to top button