Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Για 4η ημέρα χωρίς νερό η συμπρωτεύουσα – Παραμένουν κλειστά τα σχολεία

Έναν Γολγοθά καλούνται ν΄ανέβουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς τα προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης συνεχίζονται για 4η ημέρα, με τους πολίτες να λένε κυριολεκτικά το νερό… νεράκι!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, μιλώντας χθες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, είπε ότι «στόχος μας είναι να διορθώσουμε τη βλάβη του αγωγού μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι» και ότι «προσπαθούμε να κάνουμε δίκαιη την κατανομή του νερού στους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΥΑΘ τόνισε πως μέχρι και τις 8 το πρωί της Παρασκευής θα συνεχιστεί τελικά η διακοπή υδροδότησης στις περιοχές: Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του δήμου Π. Μελά, Πεύκα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του δήμου Π. Μελά, όπως και στον Εύοσμο.

Παράλληλα, η διακοπή του νερού προκαλεί αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης, καθώς νοσοκομεία, σχολεία, καθώς και το ΠΑΜΑΚ, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Μιχάλη Ζορπίδη, να εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τα προβλήματα υδροδότησης, σχολιάζοντας ότι «η έλλειψη νερού νεκρώνει την πόλη».

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά παραμένουν σήμερα αρκετά σχολεία, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών. Με ανακοίνωσή της η διοίκηση δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε πως θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί έως χθες, Πέμπτη 29 Μαρτίου.

Επίσης, κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες της Πυλαίας και του Πανοράματος, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί μέχρι χθες, λόγω της βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Καλαμαριάς.

Στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με απόφαση του δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου, σήμερα το πρωί, με την έναρξη του ωραρίου των μαθημάτων, δεν θα μπουν τα παιδιά στις αίθουσες εάν δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στα σχολεία.

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου ανακοινώνει ότι εξαιτίας των εκτεταμένων προβλημάτων που δημιούργησε η διακοπή υδροδότησης και για λόγους υγιεινής, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Στον δήμο Νεάπολης-Συκεών κλειστά θα μείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Αγίου Παύλου. Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης κλειστά θα παραμείνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Πειραματικό Λύκειο, το 2ο ΓΕΛ το ΕΠΑΛ, το 4ο Γυμνάσιο και 5ο Γυμνάσιο, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Ανοιχτοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Λόγω της μεγάλης βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών, ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά επίσης τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΔΟΠΠΑΩ και τα ΚΔΑΠ της Δ.Ε. Ωραιοκάστρου.

Διευκρινίζεται ότι τα σχολεία που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα οποία δεν θα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση με την έναρξη του ωραρίου. Ο δήμος καλεί τους γονείς και κηδεμόνες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή να ενημερωθούν κατά την πρωινή προσέλευση από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Λόγω των προβλημάτων υδροδότησης δεν λειτούργησαν χθες το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αναγνωστήρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Σταματούν οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο

Σχεδόν χωρίς νερό έχει μείνει το νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Από τον τρίτο όροφο και πάνω οι βρύσες δεν έχουν νερό, ενώ στους υπόλοιπους έχουν χαμηλή πίεση. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοπούλου γνωστοποίησε πως θα σταματήσουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις.

Προς το παρόν τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, ενώ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού, καθώς έχει τις δικές της δεξαμενές. Η διοίκηση του Ιπποκράτειου έχει ζητήσει από την ΥΠΕ και την ΕΥΑΘ να υδροδοτηθεί κατά προτεραιότητα το νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα από την διακοπή νερού.

 

 

Tags
Back to top button