Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θεσπρωτία: Αλλοδαποί «σήκωναν» σπίτια και έφευγαν – 30 ληστείες στο ενεργητικό τους

Χρυσές δουλειές είχαν ανοίξει αλλοδαπή που ξάφριζαν σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μετά από 30 ληστείες είχαν μαζέψει μία μικρή περιουσία.

Έκανε και… υπερωρίες στο διάστημα από τα τέλη Μαΐου ως τα τέλη Ιουλίου του 2018 ένα «ντουέτο» αλλοδαπών διαρρηκτών, που είχαν ρημάξει τα εξοχικά τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και τα δωμάτια ξενοδοχείων στα Σύβοτα και την Πέρδικα Θεσπρωτίας όπου διέπραξαν 30 κλοπές με λεία άνω των 74.000 ευρώ!

Ακόμη και την ολιγόλεπτη απουσία ή τον… ύπνο των ενοίκων εκμεταλλεύονταν οι δράστες ηλικίας 30 και 41 χρόνων, για να τρυπώσουν από ανασφάλιστα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, ενώ στα εξοχικά που οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν παραβίαζαν τις πόρτες.

Έτσι, διέπραξαν δέκα κλοπές και τρεις απόπειρες σε εξοχικά με λεία χρήματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και είδη ρουχισμού, άλλες δέκα κλοπές και μία απόπειρα σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα απ’ όπου άρπαξαν μετρητά, κοσμήματα και κινητά, τρεις κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων από τα οποία έκλεψαν χρήματα, λίρες Αγγλίας και κοσμήματα, δύο κλοπές σε τροχοβίλες με λεία χρήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και αναψυκτικά και άλλη μια σε ανασφάλιστο αυτοκίνητο απ’ όπου πήραν χρηματικό ποσό.

Οι κλοπές έγιναν από τις 29 Μαΐου ως τις 28 Ιουλίου και εξιχνιάστηκαν ύστερα από πολύμηνη συστηματική έρευνα της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, από την οποία ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο αλλοδαποί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες περιπτώσεις.

Tags
Back to top button