Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεόδωρος Καρυώτης: Νομική και όχι γεωγραφική, πολιτικά, η αξία του Καστελόριζου

Η ελληνική αβελτηρία στο Καστελόριζο και το κλειδί της Στρογγύλης


Ο θεωρητικός της Ελληνικής ΑΟΖ και ο άνθρωπος που από τις αρχές της δεκαετίας του 80 , μιλάει για την κομβική γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά αξία του συμπλέγματος του Καστελόριζου, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ, Θεόδωρος Καρυώτης, μιλώντας στον 98,4 , εξήγησε γιατί η αντιπαράθεση για το Καστελόριζο γεωγραφικά είναι ήσσονος σημασίας, αφού νομικά το ελληνικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, σημασία έχει αυτούσια  σημασία , ως προς την επήρεια του στην ΑΟΖ και στην υφαλοκρηπίδα.

Ο Θ.Καρυώτης μίλησε για την χρόνια αβελτηρία  των ελληνικών κυβερνήσεων στην υπόθεση του Καστελόριζου και ανέλυσε γιατί η Στρογγύλη  από το συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα, είναι το σημείο κλειδί , για την επαφή Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ, επαναλαμβάνοντας, πως η λύση είναι η άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, με την ταυτόχρονή ανακήρυξη ΑΟΖ , την οποία επικαλείται ακόμη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας , χωρίς  όμως να έχει ανακηρυχθεί ακόμη.

Πηγή: neakriti.gr

Tags
Back to top button