Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Άσκηση ετοιμότητας στο νοσοκομείο Σαντορίνης

«Ναι, είμαι εδώ στη Σαντορίνη, στο νησί. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο νοσοκομείο. Μαζί μου είναι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και αναπτύξαμε την προετοιμασία που έχει γίνει έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού που ευχόμαστε να μην χρειαστεί», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Εφαρμόστηκε η άσκηση αν απαιτηθεί να εκκενωθεί το νοσοκομείο στην περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού. Όλα τα νοσοκομεία έχουν τέτοιου είδους επιχειρησιακά σχέδια. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι ένα πολύ νέο νοσοκομείο. Χτίστηκε τα τελευταία χρόνια και έχει εκτιμηθεί για τον Μάρτιο του 2024 και θα εκτιμηθεί ξανά για περίπτωση σεισμικού κινδύνου, ενώ είναι ένα από τα κτίρια τα οποία αναμένεται να αντέξουν σε αρκετά ρίχτερ», συνέχισε.

Σχετικά με το προσωπικό που στελεχώνει τα νοσοκομεία στα νησιά, ο υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα αρχίσω από την περίπτωση που αντιμετωπίζουμε τώρα, της κρίσης. Εδώ και αρκετές μέρες έχουν μεταφερθεί γιατροί οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών φυσικών καταστροφών.

Έχουμε ομάδα ιατρικών καταστροφών από το ΕΚΑΒ και σήμερα μαζί μας ήρθαν και συνάδελφοι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξειδικευμένοι στις ιατρικές καταστροφές, έτσι ώστε το νοσοκομείο να προετοιμαστεί καλύτερα.

Δηλαδή έχουμε μια σημαντική αύξηση κυρίως του ιατρικού προσωπικού και έχουμε άλλες δύο, αν θέλετε, γραμμές εγρήγορσης.

Η πρώτη γραμμή είναι ότι σε περίπτωση συμβάντος, σε μία ώρα υπάρχει ετοιμότητα να μεταφερθούν στο νησί περισσότερες από έξι ομάδες και από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και από άλλα νοσοκομεία της χώρας, από τη Νάξο, που έχουμε αυτή τη στιγμή προσωπικό, έτσι ώστε να αυξηθεί κατά πολύ η δύναμη για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου, ενός μεγάλου σεισμού.

Όπως υπάρχει και η δεύτερη γραμμή εγρήγορσης που έχουμε ήδη προετοιμασία κι άλλου προσωπικού για να συνδράμει», ανέφερε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι οι σκηνές έξω από το νοσοκομείο της Σαντορίνης έχουν στηθεί στην «απίθανη περίπτωση» που χρειαστεί να εκκενωθεί.

Αναφορικά με τα νησιά που επηρεάζονται εξίσου από τους σεισμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Αντίστοιχα έχουν ήδη ενισχυθεί τα νησιά και με γιατρούς.

Στην Αμοργό έχουμε ενισχύσει με ένα γενικό γιατρό και δυο αγροτικούς, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες.

Αντίστοιχη είναι η προετοιμασία που γίνεται σε κάθε δομή και έχουμε και τη δυνατότητα να μετακινήσουμε πολύ γρήγορα προσωπικό αν απαιτηθεί».

Tags
Back to top button