Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάσος: Γολγοθάς για πολίτη με κινητικά προβλήματα - Εγκλωβίστηκε σε γκαράζ πλοίου

Ένας ακόμη πολίτης με κινητικά προβλήματα βρέθηκε εγκλωβισμένος στο γκαράζ ferry boat, αδυνατώντας να μετακινηθεί προς το άνω κατάστρωμα, όπου βρίσκεται σαλόνι, επειδή δεν υπήρχε τρόπος να το κάνει, ούτε ανελκυστήρας, ούτε ράμπα, σύμφωνα με την καταγγελία.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Θάσος – Κεραμωτή, χθες Παρασκευή, και προστίθεται σε μια σειρά ανάλογων καταγγελιών που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.

Ο επιβάτης αναγκάστηκε να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στο γκαράζ, ανάμεσα σε οχήματα και θόρυβο μηχανών.

«Κατά παράβαση του νόμου»

Η δικηγόρος Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, η οποία υπήρξε και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, είπε στο ThessPost.gr, ότι η παραμονή επιβατών στο συγκεκριμένο σημείο του ferry boat γίνεται κατά παράβαση του νόμου.

«Είναι παράνομο» επισήμανε και τόνισε πως «δεν επιτρέπεται να παραμένουν οι επιβάτες στο γκαράζ, για λόγους ασφάλειας, καθώς μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Ωστόσο τα ΑμεΑ αναγκάζονται να μένουν εκεί, είτε μέσα στα αυτοκίνητα τους, είτε στη χειρότερη περίπτωση αν κάποιος δεν έχει όχημα να μείνει με το αναπηρικό αμαξίδιο εκτεθειμένος στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες, καύσωνα ή βροχή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου παραπληγικών Μακεδονίας – ΘράκηςΓιώργος Αυγουστίδης επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στην προσβασιμότητα των ατόμων με κινητική αναπηρία στα πλοία της ακτοπλοΐας.

«Να υπάρξουν πρόστιμα»

Όπως ανέφερε στο ThessPost.gr, παρότι «υπάρχει νομοθεσία για τις προσβάσιμες μεταφορές που προβλέπει ότι τα πλοία πρέπει να διαθέτουν όλες τις αναγκαίες προσβάσεις, δυστυχώς στην πράξη δεν εφαρμόζεται από τους πλοιοκτήτες».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι σε κάποια πλοία, όπως σε μερικά από όσα συνδέουν τη Θάσο με την Καβάλα ή την Κέρκυρα με την Ηγουμενίτσα, η πρόσβαση για άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. «Τα ΑμεΑ μένουν ανάμεσα στις θέσεις των αυτοκινήτων, γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες για ασανσέρ, ώστε να μπορούν να ανέβουν στην αίθουσα των επιβατών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένας Γολγοθάς» είπε ο κ. Αυγουστίδης, προσθέτοντας ότι «η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα να έρθει σε συνεννόηση με τους πλοιοκτήτες και να δουν πώς μπορεί να υπάρξει καθολική εφαρμογή της νομοθεσίας σε όλα τα πλοία», ζητώντας παράλληλα να υπάρξουν πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τις προβλέψεις της νομοθεσίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα τα πλοία θα είναι πραγματικά προσβάσιμα σε όλους.

Ο πρόεδρος επισήμανε ακόμη ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα μικρά πλοία, αλλά εντοπίζεται και σε μεγαλύτερα. «Πολλά από αυτά διαθέτουν μόνο κυλιόμενες σκάλες ή σκάλες χωρίς ασανσέρ, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση αδύνατη για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες», εξήγησε.

Tags
Back to top button