Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα σας κόψει την ανάσα! Βίντεο δείχνει τη στιγμή που snowboarder πέφτει σε χιονοστιβάδα

Τα παιχνίδια στο χιόνια ή τα χειμερινά σπορ έχουν πολλούς φανατικούς φίλους. Ωστόσο πολλές φορές το βουνό και το χιόνι κρύβουν παγίδες που μπορεί να αποβούν έως και μοιραίες.
Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνθηκε και ο snowboarder της ιστορίας μας, όταν την ώρα που έκανε το αγαπημένο του άθλημα βρέθηκε αντιμέτωπος με μια φοβερή χιονοστιβάδα.

Πιο συγκεκριμξένα, ο 29χρονος Tom Oye, από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, δημοσίευσε την Τετάρτη στο facebook, το βίντεο με την περιπέτεια που έζησε.

Ο Tom, με μία κάμερα που είχε τοποθετήσει στο κράνος του, κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή που, ενώ κατέβαινε το βουνό στο Whistler του Καναδά, ξαφνικά στο χιόνι κάτω από τα πόδια του άρχισαν να δημιουργούνται ρωγμές.

Ευτυχώς, όμως κατά τη διάρκεια της πτώσης του, ήταν σε θέση να ενεργοποιήσει το φουσκωτό σακίδιο του – το οποίο δρα περίπου όπως ένας αερόσακος αυτοκινήτου, σε στιγμές εκτάκτου ανάγκης.

Η γιαγιά του νεαρού άντρα μιλώντας για το σακίδιο που τον έσωσε, αναφέρει: «Κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά ο Θεός μου, αυτό του έσωσε τη ζωή. Θα μπορούσε να ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια, αλλά θα άξιζαν τον κόπο».

Το ειδικό αυτό σακίδιο που είναι κατάλληλο για περιπτώσεις χιονοστιβάδας είναι ουσιαστικά ένα σύστημα αερόσακων με ένα μεγάλο μπαλόνι ή μπαλόνια που φουσκώνουν κατά το τράβηγμα ενός κορδονιού.

Σε μια χιονοστιβάδα, η ασφυξία είναι η κύρια αιτία θανάτου.

Αλλά το σακίδιο αυτό βοηθά στο να ανέβει ο χρήστης του στην επιφάνεια του χιονιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι τιμές ενός τέτοιου σημαντικού σακιδίου, κυμαίνονται περίπου από περίπου 450€ –  1.150€.

Tags
Back to top button