Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τετρακόσιοι Αλβανοί εξτρεμιστές μουσουλμάνοι πολέμησαν με την ISIS στη Συρία: 161 δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω

Συνολικά 403 πολίτες του Κοσσυφοπεδίου εντάχθηκαν στην τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού κράτους (ISIS) πολεμώντας τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ για την επικράτησή του από το 2012 έως 2018.

Αυτό αναφέρει έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου που φέρει τον τίτλο «Η ευθύνη του Κοσσυφοπεδίου σε επαναπατριζόμενους από ζώνες πολέμου στη Συρία και το Ιράκ».

Σύμφωνα με την έκθεση 242 Κοσοβάροι επέστρεψαν από τις ζώνες του πολέμου τον περασμένο Απρίλιο, 110 εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι ενώ η κυβέρνηση έχει θεσπίσει τους αναγκαίους θεσμικούς μηχανισμούς για τον συντονισμό και τη διαχείριση της επανένταξης των επαναπατριζόμενων, υπάρχει έλλειψη συνεκτικής πολιτικής και υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά το συντονισμό και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη διαδικασία.

Όπως σημειώνεται, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το κοσοβάρικο Κέντρο Μελετών με την υποστήριξη του Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου.

Σκοπός την έκθεσης, , που δημοσιεύθηκε σήμερα, είναι να αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση και άλλοι ενδιαφερόμενοι ανταποκρίθηκαν στο θέμα του επαναπατρισμού των Κοσοβάρων από τις ζώνες πολέμου στη Συρία και το Ιράκ και τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίχθηκε η επανένταξή τους στην κοινωνία.

Tags
Back to top button