Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις πασίγνωστες μουσικές που μας βοηθούν να γίνουμε πιο δημιουργικοί! (βίντεο)

Από τα φοιτητικά μας χρόνια, μέχρι την επαγγελματική μας σταδιοδρομία, προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να είμαστε πιο δημιουργικοί, πιο αποδοτικοί, γεμάτοι καινοτόμες ιδέες και έμπνευση. Και είναι απόλυτα λογικό αφού καλούμαστε να δώσουμε νέες λύσεις σε παλαιά προβλήματα. 

Κάπου εδώ μπαίνει στο πλάνο μας η μουσικοθεραπεία, γνωστός και ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος για να χαλαρώσετε και να μειώσετε το στρες. Και όχι μόνο. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της μουσικής για να γίνετε πιο δημιουργικοί.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Radboud προχώρησαν σε μια έρευνα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εβαλαν τέσσερα διαφορετικά μουσικά κομμάτια σε πέντε ομάδες (στη μία δεν έβαλαν καθόλου μουσική) πριν και κατά τη διάρκεια δημιουργικών εργασιών.

Τα μουσικά κομμάτια που επιλέχθηκαν για να ανεβάσουν τα επίπεδα «διάθεσης και διέγερσης» ήταν:

Το Swan από Saint-Saens (θεωρήθηκε θετικό αλλά χαμηλό σε επίπεδο διέγερσης, με λίγα λόγια "χαλαρωτικό").

Το The Planets: Mars, The Bringer of War, του Γκούσταβ Χολστ (θεωρήθηκε αρνητικό και προκλητικό. Σχεδόν αγχωτικό).

Το Adagio for Strings του Samuel Barber (θεωρήθηκε θλιβερό και αργό).

Και Οι τέσσερις εποχές: Η άνοιξη του Βιβάλντι (θεωρήθηκε θετικό και χαρούμενο).

Η δοκιμασία δημιουργικότητας επικεντρώθηκε στην αποκλίνουσα σκέψη, δηλαδή την παραγωγή πολλών πιθανών λύσεων σε ένα δεδομένο πρόβλημα και ιδιαίτερα σε προβλήματα που δεν έχουν μόνο μία απάντηση. 

Όπως λένε και οι συντάκτες της μελέτης, «Η αποκλίνουσα σκέψη είναι καθοριστική για τους επιστημονικούς, τεχνολογικούς και πολιτιστικούς τομείς του σήμερα, διότι η καινοτομία συχνά συνδυάζει διαφορετικές ιδέες».

Ποια ομάδα έδωσε, λοιπόν, τις περισσότερες - και τις καλύτερες - απαντήσεις στη δοκιμασία δημιουργικότητας;

Εκείνοι που άκουσαν τον Βιβάλντι, την ωραία, ευτυχισμένη μουσική. Το κομμάτι «Οι τέσσερις εποχές: Ανοιξη», είναι η τέλεια μουσική για εκείνες τις στιγμές που πρέπει να βρούμε μοναδικές ιδέες.

Tags
Back to top button