Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τέλος εποχής για τα ελικόπτερα Απάτσι – Έρχεται πανίσχυρος αντικαταστάτης των «Ινδιάνων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει αεροσκάφη Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) για να αντικαταστήσει τον παλαιότερο στόλο Boeing AH-64 Apache.

«Το FARA θα αντικαταστήσει μόνο Apaches στις μακρινές επιδρομές αναγνώρισης επίθεσης και αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του στόλου Apache», δήλωσε εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, κ. Mark Milley, με αφορμή την αεροπορική εβδομάδα.

«Έχουν ήδη υπάρξει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η πλατφόρμα AH-64 θα είναι σε θέση να παραμείνει σχετική, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον σύγκρουσης υψηλού επιπέδου, μέχρι το 2048, όταν ο στρατός σχεδιάζει να αποσυρθεί από τα πυρομαχικά», ανέφερε ο Joseph Trevithick.

«Ο στρατός αναμένει να ενσωματώσει σημαντικές αναβαθμίσεις στις τελευταίες παραλλαγές του AH-64E Guardian μέχρι το 2026. Αυτές περιλαμβάνουν ενημερώσεις στα συστήματα πυρανίχνευσης και στόχευσης, βελτιωμένη δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων και σύντηξης, καλύτερους αισθητήρες, πιο ισχυρή ικανότητα άμεσης εργασίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα, «πρόσθεσε ο Trevithick.

Το 2018, ο στρατός επέλεξε αρκετούς υποψηφίους FARA. Το Sikorsky βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία με τον εξερευνητή υψηλής ταχύτητας S-97 Raider. Η Bell από την άλλη αναπτύσσει ένα V-280 Valor tiltrotor που επίσης επιλέχθηκε.

Βίντεο δοκιμή πτήσης Sikorsky S-97 Raider:

Βίντεο Δοκιμή πτήσης Bell V-280 Valor

«Ψάχνουμε για ένα αεροσκάφος το οποίο, χωρίς να εισέλθει σε συγκεκριμένες απαιτήσεις ή ταξινομήσεις, προχωρά ουσιαστικά περισσότερο, μπορεί να δει περαιτέρω, να αποκτήσει περαιτέρω στόχους”, δήλωσε ο Milley στο Κογκρέσο στις 26 Μαρτίου 2019.

Ο στρατός θα μπορούσε να αγοράσει εκατοντάδες ελικόπτερα FARA μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Αν ένα νέο ελικόπτερο αντικαταστήσει τα AH-64 και OH-58D, τότε η υπηρεσία θα μπορούσε να εξετάσει 700 νέα αεροσκάφη – μια σύμβαση αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Tags
Back to top button