Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τελικά τι έγινε στο Odaiseh; Χεζμπολάχ: ενώ το ισραηλινό πεζικό εισήλθε στο χωριό προκλήθηκαν ξαφνικά εκρήξεις και μαζικά πυρά οδηγώντας σε υποχώρηση

Μαχητές της Χεζμπολάχ προκάλεσαν μαζικές εκρήξεις σε χωριό του Λιβάνου, παγιδεύοντας κτίρια ενώ οι Ισραηλινές δυνάμεις το προσέγγισαν, αναγκάζοντας τες σε τακτική υποχώρηση και βομβαρδισμούς με την αεροπορία,  

Την ίδια στιγμή στρατεύματα της Ταξιαρχίας Καταδρομών του Ισραηλινού Στρατού και της επίλεκτης Μονάδας Γιαχαλόμ κατέστρεψαν πολλά φρεάτια σήραγγας της Χεζμπολάχ που σύμφωνα με τον στρατό χρησιμοποιήθηκαν από τρομοκράτες της Χεζμπολάχ  για να πλησιάσουν τα ισραηλινά σύνορα στο νότιο Λίβανο.

Οι Ισραηλινοί  στρατιώτες εντόπισαν επίσης και κατέστρεψαν υπόγειες αποθήκες όπλων, θέσεις παρατήρησης και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων σε χωριά στο νότιο Λίβανο. Δεκάδες στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν επίσης σε αεροπορικές επιδρομές που κατευθύνθηκαν από τους καταδρομείς, προσθέτει σε ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός.

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι "μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε όταν το Ισραηλινό πεζικό απέτυχε να καταλάβει το χωριό Odaiseh κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

«Όταν το εχθρικό ισραηλινό πεζικό προσπάθησε να προχωρήσει στα περίχωρα του δήμου του χωριού Odise, μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ ήρθαν μαζικά σε σύγκρουση μαζί του, ενώ ταυτόχρονα παγιδευμένα κτίρια εξερράγησαν προκαλώντας θύματα .

Αυτό οδήγησε σε τακτική υποχώρηση τους Ισραηλινούς, αφού είχαν απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες», ανέφεραν στο κανάλι τους στο Telegram «Ισλαμική Αντίσταση», οι μαχητές της Χεζμπολάχ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός επιχείρησε να εισέλθει στο χωριό τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης ότι πυροδότησε δύο βόμβες με στόχο μια ισραηλινή μονάδα πεζικού που προσπαθούσε να διεισδύσει στην πόλη Μαρούν αλ-Ρας του Λιβάνου.

Υπενθυμίζουμε ότι τμε στόχο μια ισραηλινή μονάδα πεζικού που προσπαθούσε να διεισδύσει στην πόλη Μαρούν αλ-Ρας του Λιβάνου.

Οι απώλειες για την τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου είναι μεταξύ 250 και 600 μαχητών, αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν πτοεί την οργάνωση που έχει φανατίσει τους στρατιώτες ότι πεθαίνουν σε πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτήν την στιγμή στον Νότιο Λίβανο έχουμε ομηρικές μάχες με νεκρούς και τρυαματίες, αφού το μίσος εκατέρωθεν είναι τεράστιο. 

Η Χεζμπολάχ ανέφερε επίσης ότι εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις σε συγκεντρώσεις του ισραηλινού στρατιωτικού προσωπικού στους συνοριακούς οικισμούς Kfar Giladi, Yuval και Yaron.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι απέτρεψε όλες τις προσπάθειες του ισραηλινού στρατού να αποκτήσει έδαφος στο νότιο Λίβανο.

Κάθε μέρα επίσης, καταγράφονται δεκάδες πύραυλοι της Χεζμπολάχ εναντίων κατοικημένων περιοχών του Ισραήλ, με κτίρια κατοικιών να χτυπιούνται πολλές φορές.

Ο κύριος στόχος της στρατιωτικής εκστρατείας στο Τελ Αβίβ είναι να δημιουργηθούν συνθήκες για την επιστροφή 60 χιλιάδων κατοίκων του βόρειου εβραϊκού κράτους, οι οποίοι εκκενώθηκαν λόγω των βομβαρδισμών της Χεζμπολάχ.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ κατά της ισραηλινής χερσαίας εισβολής στο νότιο Λίβανο έχουν αποκαλύψει μια πραγματικά τρομερή στρατηγική μάχης που επικεντρώνεται σε ενέδρες, στοχεύοντας  κυρίως τις ισραηλινές γραμμές ανεφοδιασμού και χτυπώντας τις συγκεντρώσεις στρατευμάτων πριν από την ανάπτυξή τους.

Ομάδες άμυνας και υποστήριξης

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι ενέργειες της Χεζμπολάχ υποδεικνύουν μια προσχεδιασμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση της ισραηλινής εισβολής, που περιλαμβάνει αμυντικές και υποστηρικτικές μονάδες συντονισμένες για να κρατούν τις ισραηλινές δυνάμεις υποστήριξης μακριά από την πρώτη γραμμή.

Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει μονάδες επιτήρησης και δυνάμεις ταχείας αντίδρασης, οι οποίες στήνουν ενέδρες κατά των στρατευμάτων που προελαύνουν.

 

Tags
Back to top button