Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τελικά είναι ο frappe πιο βαρύς από άλλα είδη καφέ ή είναι ακόμη ένας μύθος;

O κρύος στιγμιαίος καφές, ο frappé δηλαδή, αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, ιδιαιτέρως τους ζεστούς μήνες του έτους.


Πολλά ωστόσο ακούγονται σε σχέση με το αν είναι βαρύς για το στομάχι. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει έρευνα που δημοσιεύτηκε από το τμήμα Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, όπου διερευνήθηκε η επίδραση που έχουν διάφοροι τύποι καφέ – εκ των οποίων και ο κρύος στιγμιαίος καφές – στο γαστρεντερικό σύστημα, στην πίεση και στο στρες.
Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ δε συσχετίστηκε με γαστρεντερικά συμπτώματα ή αυτοαναφερόμενο στρες, καταρρίπτοντας έτσι το μύθο ότι ο καφές και ιδιαίτερα ο κρύος στιγμιαίος προκαλεί προβλήματα στο στομάχι, σε ανθρώπους φυσικά που δεν πάσχουν από γαστρεντερικά νοσήματα.

Στο σημείο αυτό θα ήταν ωστόσο αναγκαίο να σημειωθεί ότι μια σημαντική παράμετρος για το πώς ο καθένας αισθάνεται το frappé στο στομάχι είναι και ο τρόπος παρασκευής του. Όπως άλλωστε ισχύει και τα περισσότερα φαγητά και ροφήματα, ο λανθασμένος τρόπος παρασκευής τους ή η υπερβολή στη χρήση των υλικών, μπορεί να επηρεάσει την υφή, τη γεύση αλλά και την αίσθηση του οργανισμού σε αυτό. Έτσι λοιπόν και για το frappe είναι πολύ σημαντικό να πληρούνται κάποιοι απλοί και βασικοί κανόνες παρασκευής τους.

Ας τους δούμε :
1. Παίρνουμε ένα ποτήρι για frappe 350 ml.
2. Προσθέτουμε ζάχαρη (όσο το λιγότερο τόσο λιγότερες και οι θερμίδες).
3. Προσθέτουμε 5 γραμμάρια στιγμιαίου καφέ.
4. Προσθέτουμε 30 ml νερού (σε θερμοκρασία δωματίου)
5. Χτυπάμε με το μίξερ για χρόνο όχι περισσότερο των 10 δευτερολέπτων
6. Προσθέτουμε πάγο, αν θέλουμε γάλα και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr


Tags
Back to top button