Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

«Τεχνητός Ήλιος»: Οι Κινέζοι έθεσαν σε λειτουργία τον πρώτο αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης

Είναι η Κίνα η οποία πέτυχε την παραγωγή ενέργειας από ένα αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης; Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ λέγοντας πως πέτυχαν τη λειτουργία ενός αντιδραστήρα Hl-2M τύπου Tokamak για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρουν ο αντιδραστήρας ονομάζεται ανεπίσημα «τεχνητός Ήλιος» καθώς αναπτύσσει θερμοκρασία 150 εκατ. βαθμών C μεγαλύτερη από αυτή στον πυρήνα του Ήλιου.

Η τεχνολογία Tokamak στους αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης δεν είναι καινούργια πάντως. Γενικώς θεωρούνται ασφαλείς στην λειτουργία τους αλλά το πρόβλημα είναι ότι καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από όση μπορούν να παράγουν.

Ακόμη όμως και αν καταφέρουν να δημιουργήσουν θετικό πρόσημο στην παραγωγή ενέργειας αυτή θα είναι πιο ακριβή από οποιοδήποτε άλλο σύστημα παραγωγής σήμερα. Βέβαια οι αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης θεωρούνται πολύ πιο ασφαλέστεροι από τους «συμβατικούς» πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Η Γαλλία έχει ένα πρόγραμμα το αλλά δεν έχει μπει ακόμη σε λειτουργία όπως και οι ΗΠΑ με την εταιρεία

Tags
Back to top button