Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ταμίας των Εστιατόρων: «Υπάρχει άγχος για την ασφάλεια των πελατών»

Ο Μιχάλης Κολιός, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων μίλησε για το πώς κυλάει η τέταρτη φάση άρσης των μέτρων, δηλαδή η επανεκκίνηση, για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

“Όλοι οι συνάδελφοι έχουν ανάμικτα συναισθήματα απογοήτευσης, άγχους, ευθύνης υπερηφάνειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολιός και αιτιολόγησε τα συναισθήματα του ίδιου και των συναδέφων του λέγοντας ότι η απογοήτευση προκύπτει από πλευράς της κυβέρνησης για τα “ελάχιστα μέτρα”, το άγχος για το πως θα εξελιχθεί ο τζίρος, η ευθύνη για την προστασία πελατών και εργαζομένων, ενώ υπερηφάνεια γιατί ο κλάδος του στάθηκε “στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά που χρειάστηκε”, όπως στην περίπτωση της Ολυμπιάδας του 2004, οπότε και δεν είχε παρατηρηθεί ξανά η απουσία κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης σε Ολυμπιάδα.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο κ. Κολιός υπενθύμισε τις αποστάσεις που έχει θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή “το ελάχιστο 1,70 να απέχουν τραπέζι από τραπέζι”, προσθέτοντας πως “από άτομο σε άτομο συνήθως η απόσταση είναι 30 εκατοστών”.

Παράλληλα, ο Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων δεν έκρυψε την επιθυμία του για την παροχή κεφαλαίων επανεκκίνησης, καθώς “όταν κλείσαμε αιφνιδιαστικά στις 13 Μαρτίου οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαμε εφοδιαστεί για το Σαββατοκύριακο - καταλαβαίνω ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας- πάρα πολλοί συνάδελφοι ή χάρισαν στους εργαζόμενους ή κατέστρεψαν πολλά ευαλλοίωτα προϊόντα“ τόνισε ο κ. Κολιός, αναδεικνύοντας και το κόστος των μέτρων προστασίας, λχ. Προστατευτικά και διαχωριστικά και απολυμαντικά. Είναι “ένα κόστος που πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν”, κατέληξε.

Tags
Back to top button