Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ταξικός κορονοϊός: Περισσότεροι θάνατοι και κρούσματα όπου υπάρχουν οικονομικές ανισότητες

Οι περιοχές που έχουν τα μεγαλύτερα επίπεδα εισοδηματικών ανισοτήτων εμφανίζουν επίσης μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων Covid-19, δείχνει μία νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Στατιστικής και Κοινωνιολογίας Τίμοθι Λιάο του Πανεπιστημίου Ιλινόις-Ουρμπάνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020 από σχεδόν όλες τις κομητείες των ΗΠΑ (3.141 συνολικά) και συσχέτισαν τον δείκτη εισοδηματικής ανισότητας Gini για κάθε μία από αυτές με τα στατιστικά του κορονοϊού.

Κ.Μητσοτάκης: ''Πάντα έτεινα χείρα φιλίας στην Τουρκία''

Ο δείκτης Gini, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κυμαίνεται από 0 (τέλεια ισότητα) ως 100 (μέγιστη ανισότητα) και για τις αμερικανικές κομητείες κυμαίνεται από 25,7 ως 66,5. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο δείκτη (άρα τη μεγαλύτερη ανισότητα) είχαν 2% έως 4% περισσότερα κρούσματα και 4% έως 7% περισσότερους θανάτους, σε σχέση με τις περιοχές με τη μικρότερη ανισότητα.

Τα ευρήματα δείχνουν, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι όπου το χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών είναι μεγαλύτερο υπάρχουν μεγαλύτερες διαφορές στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα αυτό να βλάπτει την υγεία του πληθυσμού.

Tags
Back to top button