Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τα τσιμεντένια καταφύγια για τους αμάχους στην περιοχή του Κουρσκ μετά την Ουκρανική εισβολή (Βίντεο)

Οι αρχές της δυτικής περιφέρειας Κουρσκ της Ρωσίας άρχισαν να εγκαθιστούν τσιμεντένια καταφύγια για να συμβάλουν στην προστασία των αμάχων εν μέσω της εισβολής ουκρανικών δυνάμεων σε αυτήν, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της.

Τα καταφύγια τοποθετούνται σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία και σε σημεία εύκολα προσβάσιμα εάν χρειαστεί.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τις ουκρανικές δυνάμεις στην Κουρσκ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τη διασυνοριακή επίθεση στη ρωσική περιφέρεια στις 6 Αυγούστου χιλιάδων στρατιωτών του Κιέβου, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από την περιοχή.

"Κατόπιν οδηγιών μου, η διοίκηση της πόλης Κουρσκ προσδιόρισε σημαντικά σημεία για την τοποθέτηση αρθρωτών καταφυγίων από σκυρόδεμα --σε πολυπληθή μέρη", σημείωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Περίπου 60 στάσεις λεωφορείων θα εξοπλιστούν με αυτά, πρόσθεσε.

Ο Σμιρνόφ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει μια από τις τσιμεντένιες αυτές κατασκευές να παραδίδεται από ένα φορτηγό. Ο πληθυσμός της πόλης Κουρσκ υπολογίζεται σε περίπου 450.000 ανθρώπους.

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι καταφύγια θα τοποθετηθούν και σε άλλες δύο πόλεις, τις Ζελεζνογκόρσκ και Κουρτσάτοφ. Στην τελευταία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι προγραμματίζει επίθεση σε αυτόν, κάτι το οποίο αρνείται το Κίεβο.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι θα επισκεφθεί "την προσεχή εβδομάδα" τον σταθμό αυτόν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΔΟΑΕ.

Ξεχωριστά Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν χθες διείσδυση Ουκρανών στρατιωτών στο ρωσικό έδαφος στα σύνορα με τη δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ, σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων από το πεδίο των μαχών στην Κουρσκ.

Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται κατά τη δική τους επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, όπου επιδιώκουν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιφέρεια Ντονέτσκ.

Tags
Back to top button