Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τα συλλυπητήρια Βαρθολομαίου για τις τραγωδίες σε Τρίκαλα και Ρουμανία

Το δικό του «παρών» στο βαρύ πένθος που σκιάζει τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων από τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα στην βιομηχανία «Βιολάντα» αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος που έχασαν τη ζωή τους επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία.

Με γραπτές παρεμβάσεις του, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε την οδύνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον αδόκητο χαμό νέων ανθρώπων και βιοπαλαιστών.

Ειδικότερα, για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, που στοίχισε τη ζωή σε επτά φίλους του ΠΑΟΚ και οδήγησε στον τραυματισμό άλλων τριών, ο κ. Βαρθολομαίος απέστειλε συλλυπητήρια μηνύματα στους Μητροπολίτες Βεροίας Παντελεήμονα, Κίτρους Γεώργιο και Θεσσαλονίκης Φιλόθεο.

Στις επιστολές του υπογραμμίζει πως το Φανάρι «συμμετέχει ολοκαρδίως» στο πένθος για τον θάνατο των φιλάθλων που κατάγονταν από τις επαρχίες τους, ευχόμενος την «άνωθεν παρηγορία» στους συγγενείς.

Παράλληλα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομο για τη φονική πυρκαγιά σε εργοστάσιο της περιοχής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε γυναικών.

Στο μήνυμά του, ο κ. Βαρθολομαίος σημειώνει χαρακτηριστικά πως η τραγική απώλεια των «πέντε βιοπαλαιστριών» επισκιάζει βαρέως τη χαρά από τον πρώτο εορτασμό της μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Γκαγκαστάθη, δηλώνοντας τη συμπαράσταση του Φαναρίου στη δοκιμαζόμενη Μητρόπολη.

Άφιξη στη Θεσσαλονίκη

Υπό τη σκιά αυτών των δυσάρεστων γεγονότων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε σήμερα από την έδρα του για την Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας πολυήμερη επίσκεψη με πλούσιο πρόγραμμα.

Κατά την παραμονή του στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει σε τρεις εμβληματικούς ναούς: στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών ανήμερα της εορτής (30 Ιανουαρίου), στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας (1 Φεβρουαρίου) και στον βυζαντινό Ναό της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου).

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσης σημαντικές ακαδημαϊκές και κοινωνικές στιγμές, όπως την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση του Α.Π.Θ. για τους Τρεις Ιεράρχες, τα εγκαίνια της Έδρας «Μητροπολίτης Δράμας Παύλος» στη Θεολογική Σχολή, καθώς και επισκέψεις στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Ιπποκρατείου και στις δομές της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων.

Τέλος, ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί τις Μητροπόλεις Νεαπόλεως και Καλαμαριάς, ενώ συνοδεύεται από τους Μητροπολίτες Ιεραπύτνης Κύριλλο και Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέα, καθώς και κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Tags
Back to top button