Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τα πυρηνικά όπλα του Κιμ προκαλούν έντονη ανησυχία και νέο μέτωπο από ΗΠΑ-Νότια Κορέα και Ιαπωνία

Οι Ναύαρχοι των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας συζητούν τις ναυτικές αντιδράσεις στις πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας.

Ο λόγος είναι ότι η Βόρεια Κορέα παρουσιάζει μια "πολύ σοβαρή αύξηση" της ικανότητάς της να παράγει ατομικά όπλα, δήλωσε ο επικεφαλής του πυρηνικού παρατηρητηρίου του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεούλ την Τετάρτη.

Στις 15 Απριλίου 2026, οι επικεφαλής των Πολεμικών Ναυτικών της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν στη Σεούλ για να συντονίσουν την απάντησή τους στις κλιμακούμενες πυρηνικές και πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο έντονης δραστηριότητας από την Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένων πρόσφατων δοκιμών στρατηγικών πυραύλων κρουζ και της ανάπτυξης νέων ναυτικών δυνατοτήτων

Μέλη της ηγεσίας των ναυτικών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ και της Ναυτικής Δύναμης Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας (JMSDF) συναντήθηκαν στη Σεούλ την Τετάρτη για να συζητήσουν τρόπους συντονισμού για την ενίσχυση των δυνατοτήτων αντίδρασης και την αποτροπή έναντι των αυξημένων πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας.

Σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε εκείνο το βράδυ στην επίσημη κατοικία του Αρχηγού του Επιτελείου Ναυτικού της Δημοκρατίας της Κορέας, Ναύαρχου Kim Kyung-ryul στη Σεούλ παρευρέθηκαν ο Kim, ο Διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού των ΗΠΑ, Ναύαρχος Stephen Koehler, και ο Αρχηγός του Επιτελείου της JMSDF, Ναύαρχος Akara Saito.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μοιράστηκαν τις θέσεις τους σχετικά με την κατάσταση της θαλάσσιας ασφάλειας στην περιοχή του Ειρηνικού και συζήτησαν σχέδια για αυξημένη τριμερή συνεργασία ναυτικής ασφάλειας.

Συζητήθηκαν μέτρα συντονισμού κατά των βορειοκορεατικών "πυραύλων Tomahawk" (στρατηγικοί πύραυλοι κρουζ) και του νέου αντιτορπιλικού 5.000 τόνων "Choe Hyon", το οποίο η Πιονγκγιάνγκ περιγράφει ως το δικό της "αντιτορπιλικό Aegis". 

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα εξέτασαν την επέκταση της συνεργασίας στη συντήρηση, επισκευή και γενική υποστήριξη (MRO) πολεμικών πλοίων. 

 Συμφωνήθηκε επίσης, η επανέναρξη των διμερών ασκήσεων έρευνας και διάσωσης (SAREX) μεταξύ Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας, οι οποίες είχαν διακοπεί για εννέα χρόνια.

Η τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν μέρος της επίσημης ημερήσιας διάταξης.

Πριν από το δείπνο, ο Kim είχε ξεχωριστές διμερείς συνομιλίες με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Στις συνομιλίες Νότιας Κορέας-ΗΠΑ, ο Κιμ και ο Κέλερ αντάλλαξαν τις απόψεις τους σχετικά με μια ισχυρή συμμαχική αμυντική στάση και τη συνεργασία μεταξύ των ναυτικών τους δυνάμεων σε τομείς θαλάσσιας ασφάλειας και αμυντικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης συνεργασίας στον τομέα της συντήρησης, επισκευής και λειτουργίας πολεμικών πλοίων.

Ένας αξιωματούχος του Ναυτικού της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι ο Κιμ υπέβαλε αιτήματα στον Κέλερ για συνεργασία και υποστήριξη σε συνδυασμό με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να αποκτήσει πυρηνοκίνητα υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πρακτικών επιχειρησιακών γνώσεων όσον αφορά τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και την εκπαίδευση του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Οι διμερείς συνομιλίες μεταξύ Κιμ και Σάιτο περιελάμβαναν στενές συζητήσεις για την επανέναρξη των ασκήσεων έρευνας και διάσωσης Νότιας Κορέας-Ιαπωνίας,  τις οποίες οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν στις συνομιλίες των υπουργών Άμυνας στις 30 Ιανουαρίου,  καθώς και σχέδια για ανταλλαγές μονάδων και προσωπικού μεταξύ του Ναυτικού της Νότιας Κορέας και του JMSDF. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη στη Νότια Κορέα από έναν αρχηγό του επιτελείου του JMSDF από το Ναυτικό Συμπόσιο Δυτικού Ειρηνικού στο Τζέτζου τον Οκτώβριο του 2018.

Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι η Βόρεια Κορέα προδιαγράφεται ως επόμενος στόχος των ΗΠΑ μετά το Ιράν.

Tags
Back to top button