Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα πειράματα τηλεπάθειας μακράς απόστασης από την Εταιρία Ψυχικών Ερευνών, το 1938…

Τον Οκτώβριο του 1938, η Εταιρία των Ψυχικών Ερευνών, της οποίας το έργο ήταν ευρύτατα γνωστό στους αθηναϊκούς κύκλους της εποχής, αλλά και στο πανελλήνιο, καθώς επίσης και στους ερευνητές των ψυχικών φαινομένων παγκοσμίως, συνέχιζε τα τακτικά της πειράματα με τα μέντιουμ.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρός της, Άγγελος Τανάγρας, η Εταιρία σκόπευε εκείνο το φθινόπωρο να πραγματοποιήσει πειράματα τηλεπάθειας μακράς απόστασης, σε συνεργασία με τον έγκριτο Καθηγητή Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας, Traugott Konstantin Oesterreich του Πανεπιστημίου του Tubingen. Ο διακεκριμένος Γερμανός επιστήμονας θεωρούνταν ως ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της χώρας του, αλλά και διεθνώς, και ήταν και ο ίδιος ισχυρό μέντιουμ. Ως εκ τούτου, είχε εγκύψει ιδιαιτέρως στις ψυχοφυσιολογικές μελέτες.

Άλλωστε, η Εταιρία των Ψυχικών Ερευνών είχε ξανασυνεργαστεί μαζί του και οκτώ χρόνια νωρίτερα, όπου είχαν σημειωθεί καταπληκτικές επιτυχίες. Οι τηλεπαθητικές ανταποκρίσεις μεταξύ Αθηνών και Tubingen είχαν δρομολογηθεί να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε συγκεκριμένη ώρα, τα δύο μέντιουμ των δύο Εταιριών, της ελληνικής και της γερμανικής, που διέθεταν τηλεπαθητικές ικανότητες, θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους με τη δύναμη του νου. Η συγκέντρωση των μέντιουμ θα γινόταν σε σκοτεινό θάλαμο, όπου τηρούνταν απόλυτη σιγή, ώστε να ήταν εφικτή η εις βάθος αυτοσυγκέντρωση. Ο πομπός άρχιζε να παρατηρεί και να σκέπτεται εντατικώς ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή σχήμα, το οποίο βρισκόταν ενώπιόν του τοποθετημένο ή ζωγραφισμένο. Τα μέντιουμ- δέκτες, κατά την ίδια ώρα, στο άλλο άκρο της Ευρώπης, συγκέντρωναν την προσοχή τους, ώστε να συλλάβουν την εικόνα, η οποία θα σχηματιζόταν στον νου τους, χωρίς να περισπούν την προσήλωσή τους σε εξωτερικά ερεθίσματα. Κατόπιν, τα μέντιουμ σχημάτιζαν σε χαρτί το μήνυμα, το οποίο είχαν λάβει τηλεπαθητικά.

Μετά το πέρας των πειραμάτων, αντάλλασσαν ταχυδρομικώς τα σχέδια, δηλαδή αυτό που είχε εκπορευθεί από τον πομπό και αυτά που είχαν λάβει τα μέντιουμ-δέκτες.

Εκείνη τη χρονιά, σκόπευαν να αναθέσουν σε Έλληνες επιστήμονες πειραματισμούς, τους οποίους θα εκτελούσαν τα μέντιουμ της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, όπως η Κλειώ Γεωργίου, που διέθετε μοναδικές τηλεκινητικές ιδιότητες στον κόσμο, σύμφωνα με τον Άγγελο Τανάγρα, μετακινώντας μια μαγνητική βελόνα με το βλέμμα της, αλλά και τα υπόλοιπα μέντιουμ, όπως ήταν η Ελένη Κικίδου, η Κωνσταντία Νικολαΐδου, η Κασσάνδρα, η ζωγράφος Μαρίνα Σκαρλάτου, η Ελένη Ζακυνθινού, η Ελπίδα Παυλάτου και μερικές άλλες ερασιτέχνιδες μέντιουμ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή των εν λόγω πειραμάτων, εφόσον είχαν προηγουμένως ζητήσει και λάβει τη σχετική έγκριση από την Εταιρία Ψυχικών Ερευνών.

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας, Άγγελος Τανάγρας, βρισκόταν σε διαδικασία προετοιμασίας νέων συνεργασιών με τις αντίστοιχες σε Ρώμη και Παρίσι.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 12/10/1938…

Tags
Back to top button