Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα παράδοξα της πτήσης του υπερηχητικού αεροσκάφους Χ-15, το 1962…

Στις 17 Ιουλίου του 1962, το πειραματικό υπερηχητικό αεροσκάφος X-15 έφτανε σε ύψος 86.868 μέτρων, είχε δηλαδή καταφέρει να βγει στο Διάστημα. Πιλότος του αεροκάφους ήταν ο Επισμηναγός Robert White, ο οποίος κατέστη ο πρώτος “αστροναύτης σε αεροπλάνο”.Σημειωτέον πως κάθε ύψος, άνω των 80 χιλιομέτρων, θεωρείται ότι βρίσκεται εντός του Διαστήματος. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο ύψος στο οποίο είχε φτάσει ποτέ έως τότε ανθρώπινο ον με επανδρωμένο αεροσκάφος.Η επιτυχής αυτή πτήση σημειώθηκε στην έβδομη απόπειρα του πιλότου White. Έξι προγενέστερες προσπάθειες είχαν αποτύχει.Η ιστορική εκείνη πτήση εξασφάλιζε στον Επισμηναγό την ιδιότητα του πέμπτου Αμερικανού αστροναύτη στο πλευρό των John Glenn, Alan Shepard,Virgil Ivan Grissom και Scott Carpenter.Όταν το X-15 έφτασε στο ύψος των 87 περίπου χιλιομέτρων, είχε ήδη αναπτύξει ταχύτητα 3.884 μιλίων την ώρα, η οποία ήταν εξαπλάσια εκείνης του ήχου. Κατά ένα μεγάλο μέρος της πτήσης του σε μέγα ύψος, το αεροσκάφος οδηγούνταν από ηλεκτρονικό υπολογιστή.Ο Κυβερνήτης του Χ-15, Robert White, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης του στο Διάστημα διέκρινε παράδοξα ιπτάμενα αντικείμενα, όταν είχε φτάσει σε ύψος 83 χιλιομέτρων. Μάλιστα, το ένα από αυτά έμοιαζε με φύλλο χαρτιού και τα άλλα έμοιαζαν με μικρά τεμάχια πάγου.Ο πιλότος είχε αναφέρει τα εξής:Μέσα από το τζάμι είδα ένα μυστηριώδες αντικείμενο, το οποίο έμοιαζε με φύλλο χαρτιού, μεγέθους μιας παλάμης, που ταλαντευόταν αργά, κοντά στο αεροσκάφος μου. Δεν έχω ιδέα τι θα μπορούσε να ήταν. Πάντως, δεν πιστεύω πως ήταν πράγματι χαρτί. Το αντικείμενο αυτό ήταν ορατό για περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Είχε σκούρο χρώμα και βρισκόταν σε απόσταση 10-12 μέτρων από το αεροπλάνο. Δεν μπορούσα να το παρατηρήσω περισσότερο, καθώς είχα την προσοχή μου στραμμένη στη διακυβέρνηση του σκάφους.Όσον αφορά στα τεμάχια πάγου, θεωρούνταν πως ήταν όμοια με εκείνα που είχαν φωτογραφηθεί ήδη από άλλο αεροσκάφος, το D-15. Πάντως, αυτή ήταν η πρώτη φορά που πιλότος πειραματικού υπερηχητικού αεροπλάνου τα είδε ο ίδιος με τα μάτια του κατά τη διάρκεια της πτήσης του.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 18/07/1962…
Tags
Back to top button