Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Τα οφέλη της σοκολάτας στην εγκυμοσύνη

Εάν περιμένετε παιδάκι σας έχουμε ευχάριστα νέα! Υπάρχει ένας καλός λόγος για να υποκύψετε στις λιγούρες που έχετε για σοκολάτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ερευνητές ανακάλυψαν ορισμένα απρόσμενα οφέλη που σχετίζονται με την κατανάλωση γλυκών από τις μέλλουσες μαμάδες.

Υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις για την επίδραση της σοκολάτας στην εγκυμοσύνη. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα φλαβονοειδή που περιέχει το κακάο, παρείχαν τα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, τα ευρήματα αυτής της μελέτης ήταν πιο απρόσμενα!

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι η σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του πλακούντα και να μειώσει τον κίνδυνο της προεκλαμψίας. Οι ερευνητές μελέτησαν 129 γυναίκες που βρίσκονταν μεταξύ 11ης και 14ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης. Οι μισές από τις γυναίκες είχαν καταναλώσει σοκολάτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και οι υπόλοιπες με υψηλή περιεκτικότητα. Όλες οι εγκυμονούσες κατανάλωναν 30γρ. σοκολάτας καθημερινά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο δείκτης που μετρά την ταχύτητα του αίματος στη μήτρα, τον πλακούντα και την κυκλοφορία του εμβρύου, και στις δύο ομάδες ήταν πιο θετικός από ότι αναμενόταν στο γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στην προεκλαμψία, την υπέρταση κύησης, το βάρος του πλακούντα ή το βάρος γέννησης μεταξύ των δύο ομάδων, οι οποίες μπορεί να υποδεικνύουν ότι τα φλαβονοειδή δεν είναι στην πραγματικότητα το βασικό συστατικό της σοκολάτας που προσφέρει οφέλη στην υγεία. Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για το συστατικό της σοκολάτας που προσφέρει αυτά τα οφέλη.

«Αυτή η μελέτη υποδεικνύει ότι η σοκολάτα θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στον πλακούντα και την ανάπτυξη του εμβρύου και ότι αυτή η επίδραση δεν οφείλεται αποκλειστικά στα φλαβονοειδή που περιέχει», αναφέρει ο Emmanuel Bujold που ηγήθηκε της μελέτης. Οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σε θέση να προτείνουν μια συγκεκριμένη ποσότητα σοκολάτας που μπορούν οι έγκυες να καταναλώνουν, οπότε θα σας συμβουλεύαμε να την καταναλώνετε με μέτρο.

Πηγή: govastileto.gr

Tags
Back to top button