Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να σε κάνουν επιτυχημένο;

Μπορεί οι δυτικές κοινωνίες να βρίσκονται συνεχώς στο «κυνήγι» της ευτυχίας, όμως, μερικούς αιώνες πριν οι άνθρωποι εκτιμούσαν τα αρνητικά συναισθήματα. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι μάλλον είχαν δίκιο, όπως αναφέρει το Quartz.com. Αρνητικά συναισθήματα όπως η λύπη έχουν ψυχολογικά οφέλη.

Συγκεκριμένα προσφέρουν:

1. Καλύτερη μνήμη: Σε μια έρευνα, η κακή διάθεση ή η δυσφορία (π.χ. από τον άσχημο καιρό) βοήθησε τους ανθρώπους να θυμηθούν καλύτερα τις λεπτομέρειες από το κατάστημα που μόλις επισκέφθηκαν. Η κακή διάθεση βοηθά επίσης του αυτόπτες μάρτυρες να θυμούνται περιστατικά και λεπτομέρειες.

2. Καλύτερη κρίση: Η κακή διάθεση κάνει τους ανθρώπους λιγότερο εύπιστους και περισσότερο καχύποπτους, με αποτέλεσμα να βελτιώνει την ικανότητα κρίσης. Οι άνθρωποι που σε γενικές γραμμές είναι λίγο... κακοδιάθετοι δεν βασίζονται σε στερεότυπα.

3. Περισσότερα κίνητρα: Σύμφωνα με πείραμα, οι λυπημένοι άνθρωποι τα καταφέρνουν καλύτερα σε δύσκολες εργασίες που απαιτούν νοητική προσπάθεια σε σχέση με τους χαρούμενους, γιατί προσπαθούν κι επιμένουν περισσότερο.

4. Καλύτερη επικοινωνία: Οι κακοδιάθετοι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης πιο πειστικά επιχειρήματα, είναι καλύτεροι στο να αντιλαμβάνονται το νόημα διφορούμενων προτάσεων και επικοινωνούν καλύτερα το μήνυμα που θέλουν να περάσουν όταν μιλούν.

Tags
Back to top button