Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τα 30 χρόνια αρχιερατείας συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Πέρασαν τριάντα χρόνια από τότε, και συγκινημένος ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας κ. Θεόδωρος δεχόταν τις ευχές από την Ιεραρχία του Αλεξανδρινού Θρόνου που υπηρετεί στην Αίγυπτο, φορώντας ακριβώς τα άμφια και το σταυρό, ένα μικρό σεμνό εγκόλπιο που του είχε χαρίσει τότε ο Πατριάρχης Παρθένιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεβαίνοντας στο δεσποτικό που και τότε είχε δεχτεί τις ευχές του κόσμου ως Επίσκοπος, σήμερα ως Πατριάρχης, δεν έκρυψε τα συναισθήματα της μεγάλης του ευγνωμοσύνης προς όλους όσοι τον στήριξαν στο δρόμο του, ειδικά εκείνη την ημέρα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους αείμνηστους γονείς του και τους επίσης μακαριστούς Αρχιερείς που ήταν τότε παρόντες στη χειροτονία του.

Στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, συλλειτούργησαν μαζί του ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος επί των Αραβοφώνων Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Πηλουσίου (Πορτ Σαΐντ) κ. Νήφωνας και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός καθώς και ο ιερός κλήρος.

Τον εορτάζοντα τα τριάντα χρόνια της αρχιερατείας του χαιρέτισε ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής π. Νικόδημος Τότκας.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξελέγη στις 9 Οκτωβρίου του 2004 από την Ιεραρχία του Αλεξανδρινού Θρόνου παμψηφεί ως ο 115ος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Είναι ο έβδομος κρητικής καταγωγής Πατριάρχης Αλεξανδρείας μετά τους: Σίλβεστρο, Μελέτιο Πηγά, Κύριλλο Λούκαρη, Γεράσιμο Παλλαδά, Γεράσιμο Σπαρταλιώτη και Μελέτιο Μεταξάκη.

Tags
Back to top button