Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύψας: Το σύνθημα είναι "φοράτε παντού μάσκα"

«Υπάρχει μια πολύ σαφής επιβάρυνση της επιδημίας στην Ελλάδα, αλλά δεν είμαστε ακόμη στο δεύτερο κύμα» τόνισε ο Νίκος Σύψας, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Αντίθετα, θα έλεγα ότι είμαστε συγκριτικά με άλλες χώρες από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο» ανέφερε ο καθηγητής, εξηγώντας πως «ο κύριος προβληματισμός αφορά την αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη». Ο κ. Σύψας χαρακτήρισε «μεγάλο πονοκέφαλο» τις συναθροίσεις, δηλαδή γάμους, τελετές, beach bars, καθώς «σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε γεγονότα υπερμετάδοσης».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, «ήδη έχουν ληφθεί κάποια πρώτα μέτρα και είναι σίγουρο ότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση» έπονται νέα μέτρα, δηλαδή θα κλείνουν τα μπαρ στις 11 ή 12 το βράδυ και θα κατέβει το πλαφόν των καλεσμένων στο γάμο και άλλο. Ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε άλλα μέτρα, θέλουμε να εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας εκτίμησε ακόμη πως «είναι μια πολύ ρευστή ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και τη δημόσια υγεία», φέρνοντας ως παράδειγμα τα αεροπλάνα που έχουν 100% πληρότητα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σύψα η πληρότητά τους έπρεπε να είναι 30%- 40%. Με αυτά τα δεδομένα, «καλούμε τους πολίτες να απομακρύνεται ο ένας από τον άλλο και να φορά συνεχώς την μάσκα» υπογράμμισε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας πως «ο στόχος, το σύνθημα είναι φοράτε παντού μάσκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Ερωτηθείς αναφορικά με το χρόνο διάθεσης των εμβολίων στην αγορά, «τα εμβόλια είναι μια διαδικασία μακροχρόνια, επίπονη και δύσκολη» περιέγραψε ο κ. Σύψας και γνωστοποίησε πως είναι «στόχος μη εφικτός τον επόμενο χρόνο ο εμβολιασμός» του γενικού πληθυσμού.

«Ακόμη και το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε συνθήκες ανάλογες με το φετινό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το άνοιγμα των σχολείων, «δεν έχουμε πάρει αποφάσεις» απάντησε ο κ. Σύψας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία με μαθητές και δασκάλους να φορούν μάσκα και το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως τον προηγούμενο Απρίλιο, μέρα παρά μέρα και εξ αποστάσεως.

 

Tags
Back to top button