Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Στροφή της Ιαπωνίας στη «ρεαλιστική διπλωματία» από τον Κισίντα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα αποκάλυψε αυτό που ονόμασε στροφή προς τη «ρεαλιστική διπλωματία» για να βοηθήσει τη χώρα του να αποκρούσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σε έναν κόσμο που κλυδωνίζεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Το Όραμα Κισίντα για την Ειρήνη θα ενισχύσει τη διπλωματία και την ασφάλεια της Ιαπωνίας», είπε κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής ομιλίας κατά την έναρξη του φόρουμ για την ασφάλεια «Διάλογος του Σάνγκρι-λα» που οργανώνει η Σιγκαπούρη.

«Η Ουκρανία μπορεί να είναι Ανατολική Ασία αύριο», είπε.

Οι δηλώσεις του Κισίντα σηματοδοτούν ένα ακόμη βήμα της Ιαπωνίας για να αποστασιοποιηθεί από τον πασιφισμό της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να βγει από τη σκιά των Ηνωμένων Πολιτειών, του κύριου συμμάχου τους.

Το Τόκιο επιδιώκει να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην περιφερειακή ασφάλεια ενώ αντιμετωπίζει την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία. Ανησυχεί για την αυξανόμενη κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Σινική Θάλασσα και γύρω από την Ταϊβάν και είναι επιφυλακτική για τους στρατιωτικούς δεσμούς του Πεκίνου με τη Μόσχα.

Η ενεργή διπλωματία της χώρας του, είπε ο Κισίντα, θα υποστηριχθεί από μια δέσμευση που αναλήφθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για δραστική αύξηση των αμυντικών δαπανών τα επόμενα πέντε χρόνια και με βοήθεια σε χώρες της Ασίας, συμπεριλαμβανομένων περιπολικών σκαφών για τα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας και τα νησιά του Ειρηνικού ώστε να βοηθήσουν στη φρούρηση της ναυτικής ασφάλειας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είπε ότι η Ιαπωνία εξετάζει την απόκτηση όπλων αντεπίθεσης ώστε να αποτρέψει πιθανούς εχθρούς να εξαπολύσουν επιθέσεις, μια αμφιλεγόμενη πρόταση σε μια χώρα που παραιτήθηκε από το δικαίωμα να διεξάγει πόλεμο μετά την ήττα της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Κισίντα μίλησε επίσης για την απειλή που εγείρει η Βόρεια Κορέα, η οποία έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 18 γύρους δοκιμών όπλων φέτος, δείχνοντας τα εξελισσόμενα πυρηνικά και πυραυλικά οπλοστάσια της.

Περιγράφοντας τη Βόρεια Κορέα ως μια ξεκάθαρη και σοβαρή πρόκληση για τη διεθνή τάξη, ο Κισίντα εξέφρασε την απογοήτευσή του που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατάφερε να δράσει κατά της Πιονγκγιάνγκ λόγω της ικανότητας των μελών να ασκήσουν βέτο σε ψηφίσματα. Η Ιαπωνία, τόνισε, θα επιδιώξει να μεταρρυθμίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Tags
Back to top button