Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατιωτική θητεία: Τι αλλάζει – Ποιοι φόβοι υπάρχουν

Ανεξάρτητα από τις προσλήψεις των ΟΒΑ (συνολικά 1000 άτομα) και τις κατα καιρούς διαβεβαιώσεις πως υπάρχει ικανοποιητική στελέχωση των μονάδων όπως φαίνεται αναζητούνται τρόποι να μειωθεί το αναγκαίο προσωπικό για τις σκοπιές.


Αν αυτό συμβαίνει για να γίνει με κάποιο τρόπο πιο ουσιαστική η στρατιωτική θητεία ή αν απλά επιβάλλεται ως ανάγκη από την έλλειψη προσωπικού είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

Ο στόχος πάντως είναι οι σκοπιές να γίνουν «τηλεχειριζόμενες».

Αυτή την φορά δεν μιλάμε για τις ηλεκτρονικές σκοπιές που πριν από κάποια χρόνια είχε ακουστεί πως με την χρήση καμερών θα «εξαφανίσουν» την ανάγκη να υπάρχουν στρατιώτες με φυσική παρουσία. Και που τελικά σε πολλές περιπτώσεις όπου μπήκαν κάμερες απλά «συμπλήρωναν» την παρουσιά των στρατιωτών που συνέχιζαν να είναι στις σκοπιές.

Το σχέδιο που υπάρχει τώρα (αν βρεθούν τα λεφτά) λέει πως σε ένα νησί που υπάρχουν για παράδειγμα 6 σκοπιές οι 4 μπορούν να καλυφθούν από drones τα οποία θα τα χειρίζεται ένας οπλίτης μόνος του.

Παράλληλα όμως αναπτύσσονται και σχέδια για τις παρεμβολές που θα μπορούν να γίνονται σε drones ως άμυνα αφού θεωρείται πως από την άλλη υπάρχει και απειλή από drones που θα μπορούσαν να μεταφέρουν όπλα, συμβατικά ή βιοχημικά και να κάνουν μεγάλη ζημιά.

Πηγή: armynow.net

Tags
Back to top button