Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στρατηγός Λουκόπουλος: Το «πάζλ» στην Ουκρανία οι ευρύτερες διαστάσεις, η Τουρκία και η ελληνική απραξία του κατευνασμού

Ο αντιστράτηγος ε.α και εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ), Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, μιλώντας στον 98.4 εξηγεί γιατί κατά την γνώμη του ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλά στάδια ακόμη, μέχρι να οδηγηθούμε σε μια ανακωχή.

Στην ανατολική Ουκρανία αργά αλλά σταθερά η Ρωσία επιτυγχάνει στρατιωτικά τους πολιτικούς στόχους διαίρεσης της χώρας, αφού με την εισβολή της είπε ότι κατέχει εδάφη λίγο λιγότερο από την έκταση της Ελλάδας. Η Ουκρανία από την άλλη επιτυγχάνει με την ενίσχυση της Δύσης αποτελεσματική άμυνα, αλλά το ερώτημα είναι για πόσο ακόμη.

Όμως, με επιφαινόμενο αυτή τη σύγκρουση, οι διαστάσεις είναι ευρύτερες, ενώ στο κάδρο μπαίνει σταθερά πλέον η αναμέτρηση σε όλα τα πεδία ΗΠΑ - Κίνας, με την τελευταία να είναι έτοιμη να αφήσει το ρόλο του απλού παρατηρητή των γεγονότων, αλλά και την Νότιο Σινική Θάλασσα να είναι ενδεχομένως σε δεύτερο χρόνο ένα νέο θερμό πεδίο αντιπαράθεσης.

Στρατηγός Λουκόπουλος: Μιλάει για το πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να μάθουν τα Leopard οι Ουκρανοί

Οι τελευταίες εξελίξεις από την άλλη με την Τουρκία στο Αιγαίο, αντί να «αιφνιδιάζουν» την ελληνική πολιτική ελίτ και τις μεγάλες δεξαμενές σκέψης στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι αναμενόμενες, από μία δύναμη που σε όλους τους τόνους υπηρετεί την αναθεωρητική της πολιτική. Η ελληνική απραξία, είπε, που εδράζεται στη λογική του κατευνασμού, δεν μπορεί κάθε φορά απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις με επικοινωνιακές και μόνο κινήσεις, όπως οι διαρροές για την αντιαεροπορική άμυνα των νησιών μας. Όλα αυτά, το πιθανότερο είναι στο τέλος να οδηγήσουν σε νέο γύρο επαφών, χωρίς καν η Τουρκία να χρειαστεί να κλιμακώσει περαιτέρω και με κόστος, πέραν των διαρκώς εκβιαστικών ρητορικών εκφράσεων που χρησιμοποιεί.

Tags
Back to top button