
Η Premier League αποφάσισε να εφαρμόσει έναν νέο κανονισμό στον πειθαρχικό κώδικα εξαιτίας του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, κάθε παίκτης που ανταλλάσσει τη φανέλα του με κάποιον άλλον της αντίπαλης ομάδας θα καλείται να πληρώσει το πρόστιμο των 6.000 ευρώ.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, κάθε ποδοσφαιριστής που ανταλλάσσει τη φανέλα του με κάποιον παίκτη της αντίπαλης ομάδας θα τιμωρείται με πρόστιμο 5.000 λιρών (σ.σ.: 6.000 ευρώ).
Το μέτρο αυτό κρίθηκε απαραίτητο, καθώς η ανταλλαγή φανέλας αντιτίθεται στο υγειονομικό πλαίσιο προστασίας για την εξάπλωση του κορoνοϊού. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, κάθε σύλλογος θα έχει την ευχέρεια να καταβάλει το πρόστιμο, αλλά και να «χρεώνει» τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα το πληρώνει από την τσέπη του.
Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει πως ήδη ένας αγγλικός σύλλογος, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, έχει παραβιάσει αυτόν τον κανόνα δύο φορές.