Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στον Aρειο Πάγο σήμερα ο αρχιμαφιόζος Λάσα Σουσανσβίλι

Ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος Λάσα Σουσανσβίλι, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος», θα οδηγηθεί σήμερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της έκδοσης του στην Γαλλία.

Ο 57χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή των γαλλικών και των ελληνικών αρχών. Για την ταυτόχρονη ολοκλήρωση της κοινής επιχείρησης έγιναν συναντήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία και Ελλάδα, γι’ αυτό και ο συντονισμός έγινε από την Europol.

Ο Σουσανσβίλι είχε καταδικαστεί ήδη στην Ελλάδα σε κάθειρξη 14 ετών για συντονισμό μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο είχε αποφυλακιστεί με τους ευεργετικούς όρους του νόμου Παρασκευόπουλου για λόγους υγείας.

Παρά την καταδίκη του η παράνομη δράση του δεν σταμάτησε. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο Σουσανσβίλι ήταν ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Στις αρχές του μήνα, το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Επίσης το Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση στη Γαλλία δύο φερόμενων συνεργων του 57χρονου.

Tags
Back to top button