Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Στο στόχαστρο των χάκερς οι «έξυπνες» συσκευές

Το πόρισμα έκθεσης που δημοσιοποίησαν πρόσφατα ερευνητές της εταιρείας ασφαλείας Kaspersky Lab ισχυρίζεται οτι οι χάκερς έχουν βάλει σε στόχαστρο τις «έξυπνες» συσκευές…  
 
Συγκεκριμένα, τα περιστατικά επίθεσης από κακόβουλο λογισμικό σε έξυπνες συσκευές έχουν υπερβεί τα 7.000, ενώ τα μισά σχεδόν από αυτά έχουν σημειωθεί μέσα στο τρέχον έτος.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, εξαιτίας της ανάπτυξης του Internet of Things (δίκτυο έξυπνων συσκευών που επικοινωνούν μεταξύ τους) οι χάκερς έχουν βρει ένα νέο ελκυστικό στόχο. Με το κατάλληλο κακόβουλο λογισμικό μπορούν να παραβιάσουν τα συστήματα συσκευών IoT, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να κατασκοπεύσουν ή ακόμα και να εκβιάσουν τα θύματά τους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, οι ερευνητές της Kaspersky Lab ανακάλυψαν ότι το 63% των επιθέσεων είχαν στόχο συσκευές εγγραφής βίντεο ή κάμερες υπολογιστών, ενώ μόλις το 20% αφορούσε σε παραβιάσεις συστημάτων συσκευών δικτύου. Ανάμεσα στις χώρες στις οποίες έχουν σημειωθεί τα μεγαλύτερα ποσοστά επιθέσεων βρίσκονται οι Κίνα, Βιετνάμ, Ρωσία, Βραζιλία, Τουρκία και Ταϊβάν.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο κύριος λόγος για την άνοδο των επιθέσεων σε «έξυπνες» συσκευές είναι επειδή οι περισσότερες από αυτές δεν είναι εξοπλισμένες με οποιαδήποτε λύση ασφαλείας, ενώ οι κατασκευαστές τους παραλείπουν να διαθέσουν ενημερώσεις που θα τις προστάτευαν. Όπως καταλήγουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές της Kaspersky Lab, υπάρχουν τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια «έξυπνες» συσκευές ανά τον κόσμο, γεγονός που παρέχει στουςχάκερς πληθώρα ευκαιριών και επιλογών για τις επιθέσεις τους, ενώ από αυτό μόνοι χαμένοι φαίνεται ότι είναι οι χρήστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button