Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στο "μάτι" έχουν βάλει hackers όσους πληκτρολογούν στον υπολογιστή 6 συγκεκριμένες λέξεις

Θύματα hackers έπεσαν χρήστες υπολογιστών που έψαχναν στην Google αν είναι νόμιμο να έχει κάποιος γάτες Βεγγάλης, σύμφωνα με την New York Post.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας SOPHOS εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση στον ιστότοπό της, προτρέποντας τους ανθρώπους να μην πληκτρολογούν έξι λέξεις (σ.σ. στα αγγλικά) στις μηχανές αναζήτησης.

«Είναι νόμιμες οι γάτες Βεγγάλης στην Αυστραλία;»


Σύμφωνα με την New York Post, όσοι αναζητούν στην Google τη φράση: «Είναι νόμιμες οι γάτες Βεγγάλης στην Αυστραλία;» (Are Bengal Cats legal in Australia?), έχουν υποστεί κλοπή των προσωπικών τους στοιχείων, αφού έκαναν κλικ σε συνδέσμους-απάτη που εμφανίζονται κοντά στην κορυφή της σελίδας.

Η SOPHOS εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι «τα θύματα συχνά παρασύρονται να κάνουν κλικ σε κακόβουλο διαφημιστικό λογισμικό, ή συνδέσμους που μεταμφιέζονται ως νόμιμο μάρκετινγκ, ή στην προκειμένη περίπτωση ως νόμιμη αναζήτηση στην Google».

Για την ώρα, οι επικίνδυνοι σύνδεσμοι εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο όταν περιλαμβάνεται η λέξη «Αυστραλία». Αυτό σημαίνει πως όσοι ζουν στη χώρα των καγκουρό, διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο επίθεσης.

Μόλις οι χρήστες κάνουν κλικ σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης -το οποίο φαίνεται νόμιμο- τους κλέβουν προσωπικές πληροφορίες, όπως τραπεζικά στοιχεία, μέσω ενός προγράμματος γνωστού ως Gootloader.

Τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες του Διαδικτύου


Σύμφωνα με τη SOPHOS, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου διεισδύουν όλο και περισσότερο σε αθώες αναζητήσεις στην Google χρησιμοποιώντας μια τακτική γνωστή ως «SEO poisoning».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η πρακτική περιγράφεται ως μια «ύπουλη τεχνική κατά την οποία οι εγκληματίες χειραγωγούν τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για να ωθήσουν τους ιστότοπους που ελέγχουν στην κορυφή της σελίδας».

Η SOPHOS συμβουλεύει όσους ενδέχεται να έχουν πέσει θύματα του SEO poisoning, να αλλάξουν τους κωδικούς τους το συντομότερο.

Tags
Back to top button