Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν η επένδυση της Microsoft στην OpenAI - Τι ανησυχεί την Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τοποτηρητής των συνθηκών του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι θα ερευνήσει την επένδυση της Microsoft στην OpenAI, την εταιρεία που έχει την πρωτοπορία στην γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Η Επιτροπή «εξετάζει αν η επένδυση της Microsoft στην OpenAI μπορεί να γίνει αντικείμενο ελέγχου βάσει του κανονισμού της ΕΕ περί συγκεντρώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η ανακοίνωση εκδίδεται την ώρα που η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ, θα βρεθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Καλιφόρνια, όπου θα συμμετάσχει σε διάσκεψη για την αντιμετώπιση της δημιουργίας μονοπωλίων στο Πάλο Αλτο και θα συναντήσει τους επικεφαλής των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

Συγκεκριμένα, θα έχει συνομιλίες με τους επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ και της Google Σουντάρ Πισάι, καθώς και με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της OpenAI, την διευθύντρια Τεχνολογίας Μίρα Μουράτι και τον διευθυντή Στρατηγικής Τζέισον Κουόν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει ορισμένες συμφωνίες που έχουν κλεισθεί ανάμεσα στους σημαντικούς παράγοντες της ψηφιακής αγοράς και τους κατασκευαστές και προμηθευτές της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης» και ιδιαίτερα «μελετά τις συνέπειες αυτών των συμπράξεων επί της δυναμικής της αγοράς», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

Οι αρχές ανταγωνισμού ανησυχούν για τον κίνδυνο οι καινοτομίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης να μονοπωληθούν από έναν περιορισμένο αριθμό ψηφιακών κολοσσών που βρίσκονται ήδη σε κυρίαρχη θέση. Στις αρχές του Δεκεμβρίου, η βρετανική αρχή ανταγωνισμού, η CMA, ανακοίνωσε ότι εξετάζει την σύμπραξη ανάμεσα στην Microsoft και την OpenAI για να διαπιστωθεί αν ισοδυναμεί με συγχώνευση.

Στο πλαίσιο αυτό, η CMA ξεκίνησε πρόσκληση για σχολιασμό «από ενδιαφερόμενα μέρη και τρίτα μέρη».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε ανάλογη διαδικασία, ανακοινώνοντας ότι απευθύνει «δύο προσκλήσεις για συνεισφορές επί του ανταγωνισμού», η μία αφορά «τους ψηφιακούς κόσμους» και η άλλη «την γενετική τεχνητή νοημοσύνη».

Η Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι έστειλε «αιτήματα ενημέρωσης σε πολλούς σημαντικούς παράγοντες του ψηφιακού κόσμου», εξηγώντας ότι θέλει να συγκεντρώσει απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο το δικαίωμα στον ανταγωνισμό μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση του ανταγωνισμού στις νέες αυτές αγορές».

Μετά τον έλεγχο αυτόν, η Κομισιόν αναφέρει ότι μπορεί να οργανώσει ένα «ατελιέ» κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2024 «ώστε να συγκεντρωθούν οι διαφορετικές απόψεις που πηγάζουν από τις συνεισφορές αυτές και να συνεχισθεί αυτός ο προβληματισμός».

Tags
Back to top button