Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Στην Αλεξανδρούπολη η επιβλητική «Νίκη της Σαμοθράκης» (φώτο)

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης, 13 Μαρτίου, το πρώτο γνήσιο αντίγραφο της «Νίκης της Σαμοθράκης». 

Πρόκειται για ένα ακριβές πιστοποιημένο αντίγραφο της «Νίκης της Σαμοθράκης» που βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου και το οποίο θα τοποθετηθεί προσωρινά στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας στην Αλεξανδρούπολη μέχρι να μεταφερθεί στον φυσικό του χώρο στην Σαμοθράκη. 

Η ιδέα γεννήθηκε κατά την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, με τον αείμνηστο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργο Παυλίδη, το καλοκαίρι του 2012 στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης. 

Από το σημείο αυτό και μετά έτρεξαν οι διαδικασίες και το έργο  φιλοτεχνήθηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας Κυριακίδης στη Δράμα με βάση την τρισδιάστατη (3D) ψηφιοποίηση αρχείων, τα οποία έστειλε η διοίκηση του μουσείου του Λούβρου, μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Χρειάστηκε ένας μήνας για την κοπή-διαμόρφωση του αρχικού κομματιού μαρμάρου Θάσου (βάρους 18 τόνων) από το ρομποτικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που σμίλευσε την φτερωτή Νίκη σε φυσικές διαστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού.

Τρεις γλύπτες της σχολής της Τήνου, εργάστηκαν ακόμη ένα μήνα εντατικά, για το τελικό φινίρισμα του αγάλματος.Το έργο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Tags
Back to top button