Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού των F-16 στην Τουρκία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου τακτικής ζεύξης δεδομένων Link-16, του συστήματος επικοινωνίας για τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας.

Τραγική η κατάσταση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας-Με εκσυγχρονισμό a la turka επιχειρεί ο Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τα F-16 Blok40/50 του μέχρι το 2050!

Την είδηση έκανε γνωστή το τουρκικό πρακτορείο Anadolou που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα και αναμεταδίδουν και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο αριθμός των πακέτων που θα προμηθευτεί η Τουρκία.

Η Άγκυρα έχει κάνει αίτημα στις ΗΠΑ για την προμήθεια πακέτων αναβάθμισης Block 70/72 για 79 υπάρχοντα μαχητικά μαζί με 900 πυραύλους αέρος-άερος και 800 βόμβες.

Η συναλλαγή θα μπορούσε να εκσυγχρονίσει και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής μεγάλου μέρους του στόλου της Τουρκίας.

Επίσης, η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ να εγκρίνουν την προμήθεια 40 νέων F-16 τύπου Block 70/72 Viper.

Μία από τις βασικές σταθερές επιδιώξεις της Τουρκίας είναι να εξασφαλίσει αεροπορική υπεροχή έναντι της Ελλάδας, αφού γνωρίζει πόσο ουσιαστική και βασική είναι ως προϋπόθεση για την επίτευξη των επεκτατικών σχεδιασμών της στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο.

Tags
Back to top button