Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Στα ύψη η τιμή της σοκολάτας - Εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις

Η τιμή του κακάο, του βασικού συστατικού της σοκολάτας έχει εκτοξευθεί στις αγορές εμπορευμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Οι τιμές spot για το κακάο ξεκίνησαν το έτος γύρω στα 4.200 δολάρια ανά ουγκιά, στη συνέχεια έφτασαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα άνω των 12.000 δολαρίων ανά ουγκιά στα τέλη Απριλίου, προτού σταθεροποιηθούν πάνω από τα 9.000 δολάρια.

Παράγοντες όπως οι ασθένειες των καλλιεργειών, η κλιματική αλλαγή (Ελ Νίνιο), οι τιμές στις πύλες των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η κερδοσκοπία της αγοράς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορική άνοδο των τιμών του κακάο.

Ποιος μπορεί να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς κακάο και σοκολάτα;

«Οι παράγοντες από την πλευρά της προσφοράς εξακολουθούν να αποτελούν σε μεγάλο βαθμό σημαντικό πρόβλημα και νομίζω ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Paul Joules, αναλυτής γεωργικών προϊόντων της Rabobank.

Καθώς η βιομηχανία σοκολάτας παλεύει με το υψηλότερο κόστος εισροών, οι καταναλωτές αισθάνονται την πίεση και οι πάροχοι σοκολάτας αρχίζουν να εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις.«Αν κοιτάξουμε από τη σκοπιά του καταναλωτή, σίγουρα θα έλεγα ότι τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας», δήλωσε ο Πόλ Τζάουλς (Paul Joules).

Σοκολάτες χωρίς κακάο …

«Όσον αφορά τις αυξήσεις των τιμών που πρόκειται να αντιμετωπίσουν, ακόμη και αν δούμε μια μεγάλη μείωση στις τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων επί εμπορευμάτων, επειδή πιθανότατα θα εξακολουθούσαμε να βλέπουμε αυτή την αύξηση στα καταστήματα τους επόμενους μήνες».

Η Cargill εξετάζει τώρα εναλλακτικά συστατικά που σχετίζονται με το κακάο για την παρασκευή των προϊόντων σοκολάτας της. Η εταιρεία τροφίμων και ποτών συνεργάστηκε με την Voyage Foods τον Απρίλιο για την παραγωγή των εναλλακτικών προϊόντων.

Tags
Back to top button