Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στα κάγκελα οι Τούρκοι- "Το Ισραήλ εποικίζει τα κατεχόμενα στην Κύπρο- Δημιουργεί "δεύτερο" κράτος"

Οι Τούρκοι είναι γνωστό ότι προέβησαν σε μαζικό εποικισμό στην Κύπρο από το 1974 και μετά, μεταφέροντας στο νησί Τούρκους από επαρχίες της Ανατολίας, σε μια προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού και εμφάνισης τάχα της "νέας πραγματικότητας" στην Μεγαλόνησο, από τον Ερντογάν.

Σκοπός των Τούρκων  ήταν η εμφάνιση ως μόνης  λύσης συμβατή με την "πραγματικότητα" για το Κυπριακό, η δημιουργία δύο ίσων κρατών, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος και το εξαπτέρυγό του Τατάρ.

Παράλληλα η Τουρκία μέσω της "πράσινης γραμμής",  μεταφέρουν χιλιάδες λαθρομετανάστες από το ψευδοκράτος στην ελεύθερη Κύπρο με σκοπό την περαιτέρω πληθυσμιακή αλλοίωση.

Εβραίοι της Ουκρανίας εγκαταστάθηκαν στα κατεχόμενα αγοράζοντας μεγάλες εκτάσεις γής

Ωστόσο οι πρώτοι διδάξαντες τον εποικισμό Τούρκοι, φαίνονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την παρουσία Ισραηλινών στα κατεχόμενα, όπως επισημαίνει σε άρθρο του με τίτλο , " Εβραϊκές γειτονιές στην Κύπρο-το σχέδιο απόκτησης γης από το Ισραήλ", όπου αναφέρει:

Οι Ισραηλινοί έποικοι, οι οποίοι έχουν αγοράσει και έχουν καταλάβει παλαιστινιακή γη, εφαρμόζουν τώρα παρόμοια στρατηγική στην Κύπρο. Χιλιάδες στρέμματα έχουν αποκτηθεί στο νησί, προκαλώντας ανησυχίες στους τοπικούς αξιωματούχους.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) έχουν αγοραστεί από Ισραηλινούς, οδηγώντας στην ίδρυση εβραϊκών γειτονιών στο νησί.

Χιλιάδες Εβραίοι που διέφυγαν από τον πόλεμο της Ουκρανίας έχουν επίσης βρει καταφύγιο στην Κύπρο.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ο εβραϊκός πληθυσμός στην ΤΔΒΚ ξεπερνά πλέον τις 43.000.

Τα αρχεία δείχνουν ότι οι Εβραίοι, άμεσα και έμμεσα, έχουν αποκτήσει 25.000 τετραγωνικά μέτρα γης στα 3.355 τετραγωνικά χιλιόμετρα της βόρειας Κύπρου. Επιπλέον, Εβραίοι επενδυτές έχουν ιδρύσει σχεδόν 1.500 εταιρείες στην ΤΔΒΚ.

Οι Τούρκοι βλέπουν ισραηλινό σχέδιο παρόμοιο με αυτό της Παλαιστίνης

Οι δήμαρχοι στην Κύπρο,έχουν σημειώσει μια σημαντική αύξηση στην αγορά γής η οποία έχει αυξηθεί εντυπωσιακά.

"Οι αρχές μας θα πρέπει να θεσπίσουν εγκαίρως μια νέα νομοθεσία για να διασφαλιστεί η διατήρηση της ιδιοκτησίας της τουρκικής γης. Η μετάβαση σε μέθοδο ενοικίασης αντί της μεταβίβασης τίτλου ιδιοκτησίας είναι απαραίτητη.

Ο τομέας ακινήτων από την Τουρκία  θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην Κύπρο", τόνισε ο δήμαρχος Tatlisu, Hayri Orcan.

Ο Yasemin Öztürk, βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Κύπρου, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Turkiye ότι χωρίς άμεση επέμβαση, η Κύπρος θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μια κατάσταση παρόμοια με αυτή της Γάζας και της Παλαιστίνης.

Τόνισε περαιτέρω ότι οι Εβραίοι είχαν μια μυστική ατζέντα σχετικά με την Κύπρο από το 2004.

"Έχουν ιδρύσει πολυάριθμους εβραϊκούς οικισμούς στην ΤΔΒΚ, με πολλές συναλλαγές να μην έχουν καταχωρηθεί . Αυτή η διακριτική προσέγγιση εμπόδισε το θέμα να τραβήξει ευρεία προσοχή."

Δημιουργείται "Δεύτερο" Ισραήλ

Η Κύπρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσφορά καταφυγίου σε ορισμένους από αυτούς που διέφυγαν από τη γενοκτονία των Ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με την ίδρυση ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης στο νησί, όπου βρήκαν καταφύγιο περίπου 50.000 Εβραίοι.

Η Λάρνακα αναδείχθηκε σε εξέχον κέντρο για την εβραϊκή κοινότητα.

Μετά το επεισόδιο του Mavi Marmara και εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκιάς, το Ισραήλ δημιούργησε στενότερους δεσμούς με την ελληνοκυπριακή διοίκηση καθώς συνήψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.

Κατά την επίσκεψή του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου πρότεινε στους Έλληνες αξιωματούχους «Δώστε μας μια αεροπορική και ναυτική βάση και το Ισραήλ θα έχει στρατιωτική παρουσία».

Ένας αγωγός πετρελαίου τοποθετήθηκε από το Ισραήλ στη Λεμεσό από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, περίπου 50.000 Εβραίοι μετεγκαταστάθηκαν στη Λεμεσό, με σχέδια να καθιερώσουν την περιοχή ως σημαντική ισραηλινή παρουσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της σύγκρουσης Χαμάς-Ισραήλ που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα προσγειώθηκε στη Λάρνακα και δήλωσε: «Είμαι εδώ ως Εβραίος, όχι απλώς ως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ», πριν συναντηθεί με τον ηγέτη του της ελληνοκυπριακής διοίκησης, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η ΤΔΒΚ  η οποία ιδρύθηκε το 1983 είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει μια λύση δύο κρατών που διασφαλίζει διεθνή αναγνώριση, κυριαρχία και ισότιμο καθεστώς.

Αντίθετα, η ελληνοκυπριακή πλευρά ευνοεί μια ομοσπονδιακή λύση με ελληνική επιρροή.

Τέλος ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι διακόπτει κάθε επαφή με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου λόγω των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου."

Κύπρος-ΝΑ Μεσόγειος-Ελλάδα  δίνουν στρατηγικό βάθος στο Ισραήλ

Το Ισραήλ είναι μια μικρή σε έκταση χώρα με μόλις 22.145 km2 και πληθυσμό  9.756.300 κατοίκους, πράγμα που σημαίνει ότι σε σχέση με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα πυκνοκατηκημένο, αφού  η χώρα μας έχει πληθυσμό 10.432.481, με έκταση πολλαπλάσια ,132.049 km2.

Το σχήμα του Ισραήλ είναι στενόμακρο, ενώ περιστοιχίζεται από εχθρούς, όπως είναι η Χαμάς, η Χεζμπολάχ και η Συρία, ενώ το Ιράν απειλεί τον μεγαλύτερο εχθρό του.

Κατά συνέπεια γεωστρατηγικά,  Κύπρος-ΝΑ Μεσόγειος και Ελλάδα παρέχουν στρατηγικό βάθος στο Ισραήλ και γιαυτό το Τέλ Αβίβ έχει ανάγκη τη συμμαχία τους, πράγμα που ισχύει  ωστόσο αμφίδρομα, αφού και εμείς βλέπουμε το Ισραήλ ως μια πολύ σημαντική στρατιωτική δύναμη στην περιοχή,ενάντια στην αναθεωρητική Τουρκια.

Σε περίπτωση δε γενίκευσης του πολέμου στο Ισραήλ με τη συμμετοχή της Χεζμπολάχ ή και του Ιράν, Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει εκτός από στρατιωτικές διευκολύνσεις να παρέχουν και δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας σε  Ισραηλινούς πολίτες, γεγονός που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί σχετιστεί με εποικισμό.

Το γεγονός της αγοράς έκτασης γής στα κατεχόμενα  από Ισραηλινούς και της δημιουργίας Εβραϊκών γειτονιών, είναι κάτι το οποίο σκοπίμως ανασύρουν στην επιφάνεια οι Τούρκοι τώρα, καλλιεργώντας ένα κλίμα αντισημητισμού στα κατεχόμενα, όπως και στη χώρα τους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να δει το θέμα από την σκοπιά της, κατά πόσο  δηλαδή αυτό αφορά περιουσίες Ελληνοκυπρίων εκτοπιζόμενων από τα κατεχόμενα λόγω του ΑΤΤΙΛΑ 1974, ενώ θα πρέπει να εξετάσει και τυχόν χρηστικότητα του θέματος για την προώθηση επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου του ΟΗΕ, που προβλέπουν ένα κράτος στα πλαίσια Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, έχοντας τη στήριξη του κράτους του Ισραήλ.

 

 

 

 

Tags
Back to top button