Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Spiegel για Μπλίνκεν: Θα προσπαθήσει να καθαρίσει τα συντρίμμια της εποχής Τραμπ

Μια πολυσυζητημένη φωτογραφία κοσμεί το πορτρέτο του Άντονι Μπλίνκεν, του Τόνι για τους στενούς του φίλους, στο Spiegel. Στο λεγόμενο δωμάτιο Situation room ο πρόεδρος Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, η Χίλαρι Κλίντον κι άλλοι σύμβουλοι και στρατιωτικοί παρακολουθούν ζωντανά την επιχείρηση σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πίσω τους ένας άνδρας με μπλε πουκάμισο. Ήταν ο Μπλίνκεν, ο νυν νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Ο Μπλίνκεν ενσαρκώνει τον τύπο Αμερικανού επικεφαλής της διπλωματίας, που δεν θα είχε καμιά ευκαιρία υπό τον Ντόναλντ Τραμπ» τον περιγράφει ο αρθρογράφος. «Μετά τον άτυχο μάνατζερ του πετρελαίου Ρεξ Τίλερσον και το γεράκι της εξωτερικής πολιτικής Μάικ Πομπέο, ο Μπλίνκεν καλείται να αποκαταστήσει όχι μόνο τη σημασία του αξιώματος, αλλά κι αυτή της χώρας του …Ο νέος αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας δεν έχει μόνο την κάλυψη του προέδρου, αλλά και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, για να βάλει τη σφραγίδα του στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

Ο Γερμανός αρθρογράφος επικαλούμενος μαρτυρίες ανθρώπων που τον ξέρουν επισημαίνει ότι θα ήταν απλοϊκό να αποκαλούσε κανείς τον Μπλίνκεν οπαδό του παρεμβατισμού. Αλλά είναι μετά βεβαιότητος κάποιος που πιστεύει ότι καθήκον των ΗΠΑ είναι να βάζει κανόνες και νόρμες.

“Ο Μπλίνκεν θα προσπαθήσει να καθαρίσει τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η εποχή Τραμπ”. Ένα άλλο σημείο που χαροποιεί τους Γάλλους είναι ότι επειδή έζησε από παιδί πολλά χρόνια στο Παρίσι, μιλά γαλλικά σχεδόν σαν μητρική του γλώσσα. Την πρώτη συνομιλία την έκανε στη μητρική γλώσσα του Γάλλου ομολόγου του Ζαν Υβ λε Ντριάν. Χωρίς “αξάν”.

Tags
Back to top button