Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπασμένα πεζοδρόμια, καμένοι κάδοι και αποκαΐδια παντού στα Εξάρχεια – Μάζεψαν 18,5 τόνους «πολεμοφόδια» μετά τα επεισόδια

Με επεισόδια σημαδεύτηκε για ακόμη μια φορά η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα Εξάρχεια θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, αφού το κέντρο της πόλης έγινε ξανά πεδίο μάχης με τους αναρχικούς να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους στη… μνήμη του Γρηγορόπουλου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Καθημερινή», περίπου 18,5 τόνους μπάζων περισυνέλεξαν το πρωί της Πέμπτης τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων: πέτρες, σπασμένα μάρμαρα, ζαρντινιέρες, πλακάκια. Επίσης, τέσσερα καμμένα αυτοκίνητα και 15 κατεστραμμένοι κάδοι απορριμάτων ήταν ανάμεσα στις ζημιές που προκλήθηκαν από τα επεισόδια.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» η κυρία Γιούλα Κουγιά που ζει στα Εξάρχεια διηγείται πως κάθε φορά που υπάρχει μια επέτειος «εμείς απομακρύνουμε τα αυτοκίνητά μας από τον δρόμο. Κλεινόμαστε στα σπίτια μας και παρακολουθούμε σαν τα ποντίκια πίσω από τις μισάνοιχτες γρίλιες. Την επόμενη μέρα, μαζεύουμε ό,τι μπορούμε για να είναι εφικτό να περάσουν τα παιδιά μας με κόκκινα μάτια από την αϋπνία και τα δακρυγόνα και να πάνε σχολείο».

Αντιδήμαρχος Αθηναίων: Αντιεξουσιαστές μας πετούν πέτρες όταν απομακρύνουμε κάδους

Εν τω μεταξύ την εικόνα της καταστροφής στο κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια της Τετάρτης στις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο παρουσίασε με αριθμούς στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

«Έχουν καεί 6-7 αυτοκίνητα, είχαμε 15 καμμένους κάδους ενώ αρκετές είσοδοι πολυκατοικιών είναι σπασμένες» είπε ο κ. Μπρούλιας ο οποίος αποκάλυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες από τα Εξάρχεια και τις γύρω περιοχές απομακρύνθηκαν περίπου 300 κάδοι για λόγους ασφαλείας κατόπιν οδηγιών από την αστυνομία.

«Φαίνεται, όμως, ότι τους έφεραν από άλλες περιοχές π.χ. από ψηλά τη Νεάπολη ή τους Αμπελοκήπους» είπε ο κ. Μπρούλιας.

Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης των κάδων έχουν καταγραφεί περιστατικά με αντεξουσιαστές να πετούν πέτρες κατά εργαζομένων του δήμου οι οποίοι αποχώρησαν για να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

«Φέτος ήταν μεγαλύτερες οι ζημιές» είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναιών μιλώντας για παγιωμένη πρακτική της αστυνομίας να περιορίζουν τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Tags
Back to top button