Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Σουβλάκι: Που οφείλεται η αύξηση της τιμής του

Η τιμή στo σουβλάκι συνεχίζει να ανεβαίνει και πλέον το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων δεν αποτελεί φθηνή επιλογή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, η τιμή για ένα σουβλάκι έχει ανέβει με το μέσο κόστος να βρίσκεται λίγο κάτω από τα τρία ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 2,40 ευρώ, που κόστιζε το σουβλάκι τον περσινό Απρίλιο, η τιμή του «σκαρφάλωσε» ακόμη και στα 2,80 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020. Τον Απρίλιο του 2019, η τιμή του ολλανδικού χοιρινού ήταν 1,39 ευρώ το κιλό και πλέον έχει πέσει στο 1,04 ευρώ, όμως η τιμή στο σουβλάκι παραμένει στα ύψη παρά και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%.

Ο πρόεδρος ψητοπωλείων Αθήνας μιλώντας στην κάμερα του Open ανέφερε ότι οι τιμές ήταν σταθερές για 9 χρόνια. «Λογικό είναι να προσπαθήσεις να πάρεις ένα μικρό κέρδος για να επιζήσεις», υποστήριξε, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος βιομηχανίας παραγωγής γύρου, Νικόλαος Λουστός, τόνισε, ότι τα έξοδα των ψητοπωλών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αυξημένα.

 

Tags
Back to top button