Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουηδία: Θα συνεισφέρουμε στην ασφάλεια όλων συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας

O διάλογος μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχημένα στο εγγύς μέλλον «ιδανικά πριν από την Σύνοδο Κορυφής» ανέφερε η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες.

«Αυτό θα επιτρέψει την άμεση έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Και αυτό θα ήταν καλό όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά για το ΝΑΤΟ και την ασφάλεια της Ευρώπης» προσέθεσε.
Επιπροσθέτως, η κ. Άντερσον ανέφερε ότι η Σουηδία θα συνεισφέρει στην ασφάλεια όλων συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας σε πνεύμα αλληλεγγύης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ

«Θα υιοθετήσουμε την προσέγγιση του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια. Η Σουηδία, όπως φάνηκε και στην δήλωση της 10ης Ιουνίου, καταδικάζει την τρομοκρατία με τον πιο ισχυρό τρόπο. Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της και εκφάνσεις. Ως σύμμαχοι θα δεσμευτούμε στην πολιτική του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας και θα έχουμε ενεργό ρόλο σε αυτές τις προσπάθειες. Η στάση μας απέναντι στο ΡΚΚ ειναι σαφέστατη. Έχει καταχωρηθεί σαν τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ και θεωρείται ως τέτοια οργάνωση από την Σουηδία» συμπλήρωσε η Μαγκαντελένα Άντερσον.

Ανέφερε παράλληλα, ότι ακόμη ένα θέμα που έχει τεθεί από την Τουρκία είναι η απάντηση της Σουηδίας στα αιτήματα για εκδόσεις.

«Αυτά τα ζητήματα εξετάζονται γρήγορα και προσεκτικά από το δικαστικό μας σύστημα και σύμφωνα με την Ευρωπαική Συνθήκη για εκδόσεις. Η Σουηδία δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ένα ασφαλές καταφύγιο για την τρομοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές εργάζονται σκληρά ώστε να εκδώσουν άτομα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις οι οποίες εξετάζονται αυτό το διάστημα» υπογράμμισε η πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Tags
Back to top button