Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σουηδία: Φόρος-ποινή για νοικοκυριά που καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα

Την ίδια στιγμή που το Πράσινο Κόμμα υποστηρίζει μια αλλαγή ενέργειας, μεταξύ άλλων, του στόλου οχημάτων, της αεροπορίας και της θέρμανσης κατοικιών από ορυκτά καύσιμα σε ηλεκτρικό, κάποιοι κατά πως φαίνεται θέλουν να τιμωρήσουν όσους χρησιμοποιούν είδη που καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα. Ο βουλευτής εξακολουθεί να πιστεύει ότι η πρόταση επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέγουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις.

Ο Per Bolund που ανήκει στο Πράσινο Κόμμα και έχει διατελέσει σε διάφορες υπουργικές θέσεις, χαρακτηρίζει την πρόταση του κόμματός του ως "φόρο Ρομπέν των Δασών". Εν ολίγοις, όσοι χρησιμοποιούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που αντλεί πολύ ηλεκτρικό ρεύμα θα πρέπει να τιμωρούνται με υψηλό φόρο, ενώ όσοι καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια λαμβάνουν φορολογική ελάφρυνση. Ωστόσο, εάν η πρόταση ενδέχεται να εμποδίσει τη μετάβαση από ορυκτά καύσιμα σε ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι κάτι που σχολίασε ο Bolund.

Σε παράλληλη πρόταση, το Πράσινο Κυβερνητικό Κόμμα θέλει επίσης να απαγορεύσει στις εταιρείες ενέργειας να πωλούν περισσότερο από ένα ορισμένο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες τους, μια λεγόμενη υποχρέωση ποσοστώσεων με "λευκά πιστοποιητικά". Στη συνέχεια, εναπόκειται στις εταιρείες να αναγκάσουν τους πελάτες τους να καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Tags
Back to top button