Τρεις διαδηλωτές, υποστηρικτές της πολιτικής διακυβέρνησης, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά στρατιωτών στο Χαρτούμ, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Σουδανών Ιατρών, ένα φιλοδημοκρατικό συνδικάτο.
Το συνδικάτο ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν από σφαίρες μετείχαν στις διαδηλώσεις εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Σουδάν: Η Αφρικανική Ένωση κάλεσε για "άμεση επανέναρξη" του διαλόγου ανάμεσα σε πολιτικούς και στρατιωτικούς
Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες των μεταβατικών αρχών του Σουδάν συνελήφθησαν νωρίς το πρωί σήμερα από τους στρατιωτικούς. Ο στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν ανακοίνωσε τη διάλυση της πολιτικοστρατιωτικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου Εθνικής Κυριαρχίας και κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.