Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σοβαρεύουν οι συζητήσεις ένταξης της Τουρκίας στους BRICS-Κουρτουλμούς: «Αν μπούμε θα γίνουμε παγκόσμια δύναμη»

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς, πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, προέβη σε νέες ενδιαφέρουσες δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στην Ρωσία.

Θα Μπει η Τουρκία στους BRICS;

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της ρωσικής κρατικής TASS, ο Κουρτουλμούς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πιθανότητα ένταξη της Τουρκίας στον οργανισμό χωρών BRICS. Ο Τούρκος πολιτικός είπε πως μία τέτοια κίνηση θα ευνοούσε όχι μόνο την Άγκυρα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Κουρτουλμούς έδωσε συνέντευξη στον αναπληρωτή υπεύθυνο της κρατικής υπηρεσίας ενημέρωσης της Ρωσίας TASS πριν λίγες ώρες, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ρωσία μαζί με την κοινοβουλευτική διπλωματική ομάδα του.

Ο Τούρκος υπενθύμισε την συμμετοχή της Τουρκίας στους εξής οργανισμούς και ομάδες:

  • στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (BSEC)
  • στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC)
  • στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών (OTS)
  • στην Ευρωμεσογειακή Εταιρική Σχέση (EUROMED)
  • στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO)
  • στην ομάδα χωρών που είναι υποψήφια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ενδιαφέρον προκαλεί πως ο Κουρτουλμούς αναφέρθηκε σε ένα πολυπολικό διεθνές σύστημα, έναν όρο που χρησιμοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για να περιγράψει μία νέα τάξη πραγμάτων στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποτελούν τον κύριο «πόλο» του πλανήτη μας.

Από τις δηλώσεις του Κουρτουλμούς συμπεραίνουμε πως οι συζητήσεις γύρω από την πιθανή ένταξη της Άγκυρας στην οργάνωση συνεχώς και σοβαρεύουν. 

 

Tags
Back to top button