Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

SOS για τη λειψυδρία στη Νάξο: «Στερεύουν» φράγμα Φανερωμένης και λιμνοδεξαμενή Εγγάρων (βίντεο)

Ανησυχητική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν το Φράγμα της Φανερωμένης και Λιμνοδεξαμενή Εγγάρων στη Νάξου, όσον αφορά τα αποθέματα νερού.

Όπως αναφέρει το cyclades24, παρά τις βροχές το καλοκαίρι, το σκηνικό έχει ανατραπεί το τελευταίο διάστημα, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί, κάτι που προκαλεί προβληματισμό ενόψει της συνέχεια του υδρολογικού έτους.

Τα χαμηλά αποθέματα νερού επαναφέρουν τον κίνδυνο λειψυδρίας για ακόμη ένα καλοκαίρι

Η εικόνα που παρουσιάζουν δύο από τις βασικότερες υποδομές αποθήκευσης νερού του νησιού προμηνύουν ένα δύσκολο καλοκαίρι, με τα χαμηλά αποθέματα νερού να αφήνουν ανοιχτό «παράθυρο» για ακόμη ένα καλοκαίρι με φαινόμενα λειψυδρίας, λόγω και των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν κατά την τουριστική περίοδο.

Αν και είναι ακόμη νωρίς για ασφαλείς εκτιμήσεις σχετικά με το σύνολο των κυβικών μέτρων νερού που θα αποθηκευτούν μέχρι την άνοιξη, το σενάριο της αυξημένης εξάρτησης από τις μονάδες αφαλάτωσης φαίνεται και φέτος πιθανό.

 

Tags
Back to top button