Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαριστικά τα στοιχεία για την ανήλικη παραβατικότητα: 10.485 παιδιά - δράστες μέσα σε 9 μήνες!

Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ. ΑΣ που αφορούν το τελευταίο 9μηνο σύμφωνα με το , είναι ενδεικτικά της ανεξέλεγκτης κατάστασης όσον αφορά την ανήλικη παραβατικότητα.

Σύμφωνα με τους αριθμούς το 9μηνο του 2024 , δηλαδή μέχρι και τον Σεπτέμβριο , την αστυνομία έχουν απασχολήσει 10.485 παιδιά - δράστες , από αυτούς έχουν συλληφθεί 6.565 ανήλικοι. Σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα βλέπουμε αύξηση κατά 41% καθώς οι ανήλικοι δράστες ήταν 7.422. Μόνο για ληστείες μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 141 άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ για κλοπές 608 άτομα.

Βία ανηλίκων: Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τον ξυλοδαρμό του - 13χρονος εντοπίστηκε οπλισμένος με φαλτσέτα


Προβληματισμό προκαλούν τα συγκριτικά στοιχεία όσον αφορά τη σωματική βλάβη αδυναμων ατόμων. Πέρυσι οι ανήλικοι δράστες ήταν μόλις 2, ωστόσο φέτος ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 67. Ανησυχία προκαλούν επίσης και οι αριθμοί και για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. 19 παιδιά - δράστες ήταν ο αριθμός το 2023, 41 φέτος. Τέλος μόνο το 2024 η ΕΛ.ΑΣ έχει εντοπίσει "αγουρους" δράστες πίσω από: 721 υποθέσεις κλοπών, 726 υποθέσεις ναρκωτικών , 3.731 υποθέσεις που αφορούν Κ.Ο.Κ.

Η αύξηση της βίας αηλίκων και της παραβατικής τους συμπεριφοράς αποτυπώνεται καθημερινά στα δελτία της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις μέσα σε 24 ώρες οι αρχές χειριστηκαν 3 επεισόδια μεταξύ ανηλίκων με τα θύματα να οδηγούνται στο νοσοκομείο.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε σε Λύκειο της Καλλιθεας όπου 16χρονος μετά από συμπλοκή έξω από το σχολείο του οδηγήθηκε στο "ΤΖΑΝΕΙΟ" με τραύμα στο κεφάλι. Στον Κορυδαλλό 15χρονοι πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφέρει στο νοσοκομείο από τον πατέρα του. Ενώ στον "ΕΡΥΘΡΌ ΣΤΑΥΡΟ" κατέληξαν μετά από άγριο ξύλο 3 ανήλικοι, 16 ετών, υπήκοοι Αιγύπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν γροθιές στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο ΕΠΑΛ όπου φοιτούν στο Γαλάτσι.

Tags
Back to top button