Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ και οργή στην Κρήτη για τον κακοποιητή ιερέα: Συνεχίζει να λειτουργεί παρά τα βασανιστήρια στην γυναίκα του

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον 74χρονο ιερέα από τα Χανιά της Κρήτης, ο οποίος αποδείχθηκε ότι για δεκαετίες χτυπούσε και βίαζε την 64χρονη σήμερα πρεσβυτέρα ενώ κακοποιούσε και τα παιδιά τους. 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία το Δικαστήριο απαγορεύει στον ιερέα να πλησιάζει την σύζυγό του.

Ωστόσο, ο ιερέας συνεχίζει να λειτουργεί, παρότι στην τοπική κοινωνία και στην οικεία Μητρόπολη η υπόθεση είναι γνωστή.

Χανιά: Ο 74χρονος ιερέας κατηγορείται για 50 χρόνια ενδοοικογενειακής κακοποίησης – Ξυλοδαρμούς, βιασμούς και λεκτική βία κατέγραφε στο ημερολόγιό της η σύντροφός του

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση 

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη δικογραφία, η οικογένεια του ιερωμένου υπέφερε από την κακοποιητική συμπεριφορά του για πολλές δεκαετίας. Η 64χρονη σύζυγός της, υπέμενε από τα 14 της χρόνια τον βίαιο και ζηλότυπο χαρακτήρα του, τους βιασμούς, τη σωματική βία, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και την λεκτική κακοποίηση.

Χρειάστηκαν 50 χρόνια για να αποκαλυφθούν τα περιγραφόμενα στη δικογραφία. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν πριν δύο μήνες τα παιδιά ανακάλυψαν το ημερολόγιο της μητέρας τους, η οποία τότε νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση. Τότε ήταν που έσπασε τη σιωπή της και ζήτησε από τα παιδιά της να κινηθούν νομικά για να την προστατεύσουν από τον ιερέα σύζυγό της

«Θα με υπακούς, θα είμαι ο θεός σου»

Ενα περιστατικό κακοποίσης που είχε συμβεί πριν από χρόνια, ενδεικτικό όμως της συμπεριφοράς του ιερέα, αποκαλύπτει σήμερα το ekklisiaonline. 

Το γεγονός μάλιστα είχε φτάσει στα αυτιά του Δεσπότη και τότε εκλήθησαν και ο ιερέας και η πρεσβυτέρα και τους ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Εκεί ο ιερέας όχι μόνο δεν αρνήθηκε τα όσα συνέβησαν αλλά τα τεκμηρίωσε λέγοντας πως υπάρχει πνευματικός νόμος στην Εκκλησία η πρεσβυτερα να υπακούει σε όλα τον σύζυγο της, να είναι σεμνή και να κάνει ταπείνωση

«Της είχε πει χαρακτηριστικά, θα με υπακούς, θα είμαι ο θεός σου» σύμφωνα με μαρτυρίες. 

Επίσης,  ο ιερέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Μητρόπολη, είχε περάσει στους πιστούς το αφήγημα του «θεραπευτή», «εξομολογητή» ενώ τελούσε και εξορκισμούς σε ενορίτες.

Tags
Back to top button