Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σοκ και δέος για τους Τούρκους-Ισραηλινός στρατιώτης με έμβλημα στο μπράτσο το Μεγάλο Ισραήλ με εδάφη και της Τουρκίας

Το Κουρδιστάν και τα υπαρκτά σχέδια επέκτασης των Ισραηλινών προκαλούν τρόμο στο καθεστώς Ερντογάν, ενώ η κόντρα Ισραήλ και Τουρκίας ανεβαίνει επίπεδο με δασμό 100% στα τουρκικά προϊόντα.    

Η εμφάνιση σε Ισραηλινό στρατιώτη, εμβλήματος με έναν χάρτη του Μεγάλου Ισραήλ ("Γη της Επαγγελίας"), προκαλεί σεισμό στην Άγκυρα.

H ειρήνη κρέμεται από μία κλωστή -Μας σέρνουν σε παγκόσμιο πόλεμο!

Ο χάρτης καλύπτει τμήματα της Αιγύπτου, του Λιβάνου, της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράκ, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας.

Πρόκειται για το  σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, και προβλέπει την δημιουργία  του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ»

Το  σχέδιο που  Πενταγώνου  ,  αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν  σε τρία μέρη,  σιιτικό, σουνιτικό  και κουρδικό, που περιλαμβάνει και τουρκικά εδάφη.

Σε αυτό  προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ»  έως τον  Ευφράτη.

Politico: Σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και του Ισραήλ μετατρέπεται η Κύπρος-Θα αλλάξει o χάρτης της Α. Μεσογείου

Για το Ιράν, η αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του αποκαλούμενου σιιτικού άξονα, και τον αποκλεισμό της πρόσβασης  των Ιρανών στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επικρίνει το Ισραήλ για «κατοχή» ενώ ο τουρκικός στρατός κατέχει και διώκει χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να επικρίνει τις ηθικές μάχες του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα, απηχώντας το ψεύτικο αφήγημα της Παλαιστινιακής «αντίστασης» και απεικονίζοντας τους δολοφόνους στελέχη της Χαμάς ως «μαχητές της ελευθερίας».

Ήρθε η ώρα για το Ισραήλ να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, αναφέρει

"Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Γάζα, ο Ερντογάν επέμενε να απεικονίζει τη Χαμάς ως απελευθερωτικό κίνημα, και να παρουσιάζεται ως ο σημαιοφόρος του παλαιστινιακού αγώνα.

Πρόσφατα, ανακοίνωσε με περηφάνια ότι πάνω από 1.000 στελέχη της Χαμάς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε όλη την Τουρκία και στηλίτευσε την Ελλάδα που θεωρεί την Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση και όχι ως κίνημα αντίστασης.

"Μας τεμαχίζουν"! Κραυγή απόγνωσης Ρώσου στρατιώτη για τις απώλειες στο Χάρκοβο

Η κραυγαλέα ευθυγράμμιση του Ερντογάν με τη Χαμάς είναι σύμφωνη με άλλες εχθρικές ενέργειες της Άγκυρας κατά του Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της άνευ προηγουμένου απόφασης να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Ωστόσο, αυτό παρέχει επίσης στο Ισραήλ μια ευκαιρία που δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει, να απομακρυνθεί δηλαδή από την αμυντική στάση που χαρακτήριζε την δημόσια διπλωματία του εδώ και χρόνια, και να αντιμετωπίσει ενεργά την τουρκική υποκρισία που είναι εδραιωμένη στο ψεύτικο παλαιστινιακό αφήγημα, που προωθεί ο Ερντογάν σε κάθε πιθανή πλατφόρμα.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την Τουρκία για να καταδείξει το βάθος της υποκρισίας του Ερντογάν σχετικά με την «ισραηλινή κατοχή».

Για δεκαετίες, η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» λειτουργούσε ως de facto κράτος παρά την έλλειψη διεθνούς αναγνώρισης.

Το 1974, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο ως απάντηση στην ελληνική απόπειρα πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της προστασίας του τουρκικού πληθυσμού στο νησί.

Παραβιάζοντας την εκεχειρία του ΟΗΕ, η Τουρκία ξεκίνησε μια ακόμη επιχείρηση, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό της στόχο, που ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, η Τουρκία απέλασε βίαια πάνω από 200.000 Ελληνοκύπριους, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από νέους εποίκους από την Τουρκία, θέτοντας τον έλεγχο της σε περισσότερο από το ένα τρίτο του εδάφους της Κύπρου.

Η τουρκική επιθετικότητα συνεχίζεται σήμερα με την παρουσία πάνω από 40.000 τουρκικών στρατευμάτων στα βόρεια του νησιού, στην παράνομη δόμηση σε ελληνοκυπριακές περιουσίες, εθνοτικό διαχωρισμό και καταστροφή της  χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ομοίως, ενώ ο Ερντογάν καυχιέται ότι στέκεται δίπλα στον «καταπιεσμένο» παλαιστινιακό λαό, αρνείται τα πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα στην κουρδική μειονότητα της Τουρκίας.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 από μια στρατιωτική φατρία πιστή στον μισητό αντίπαλο του Ερντογάν Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Ερντογάν ξεκίνησε μια μεγάλη εκκαθάριση που εκτεινόταν πολύ πέρα ​​από τους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Ηγέτες του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), μέλη του κοινοβουλίου και χιλιάδες μέλη του κόμματος σε όλη την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων ανώτατων αξιωματούχων διαφόρων δήμων, συνελήφθησαν.

Ένα χρόνο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών, τα σκληρά μέτρα του Ερντογάν για την καταστολή της βίας στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας έφθασαν σε πρωτοφανή επίπεδα.

Η Τουρκία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές κουρδικές περιοχές και ανέστειλε τις βασικές υπηρεσίες για τους κατοίκους, οδηγώντας σε μαζική ανθρωπιστική κρίση και εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Κούρδων πολιτών από τα σπίτια τους.

Από το 2016, η Τουρκία έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων εναντίον βάσεων του PKK στην κουρδική περιοχή του Ιράκ και των συνδεδεμένων με αυτήν οργανώσεων στη Συρία.

Υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποίησε μια de facto προσάρτηση, παραβιάζοντας σημαντικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής.

Από το 2018, η Τουρκία έχει μεταφέρει περίπου 400.000 Άραβες και Τουρκμένους στον κουρδικό θύλακα στο συριακό Αφρίν, μειώνοντας τον κουρδικό πληθυσμό, που αποτελούσε προηγουμένως το 80% του τοπικού πληθυσμού, σε λιγότερο από το ένα τέταρτο.

Ακόμη και ο πόλεμος κατά του ISIS δεν άλλαξε τις προτεραιότητες του Ερντογάν

Όταν η Τουρκία εντάχθηκε τελικά στην εκστρατεία των δυνάμεων του συνασπισμού κατά της ισλαμικής οργάνωσης, αυτό χρησιμοποιήθηκε από την Άγκυρα ως δικαιολογία, για να καταφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, επένδυσε πολύ λιγότερους πόρους για την καταστροφή των δυνάμεων του ISIS.

Και τι μπορεί να είναι πιο ειρωνικό από τον Ερντογάν να προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για την ευημερία των κατοίκων της Γάζας στις αρχές Οκτωβρίου 2023, ενώ ταυτόχρονα χτυπά περίπου 140 στόχους αμάχων στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών νοσοκομείων;

Η Τουρκία συμπεριφέρεται επίσης ως κατοχική δύναμη σε μέρη όπου δεν υπάρχει άμεση απειλή για την ασφάλειά της. Για να διασφαλίσει την επιβίωση του λιβυκού καθεστώτος και να αποκομίσει οικονομικά καθώς και άλλα οφέλη, τον Ιανουάριο του 2020 η Άγκυρα έστειλε drones και στρατιώτες - συμπεριλαμβανομένων τζιχαντιστών μισθοφόρων από τη Συρία - για να υποστηρίξουν την ισλαμιστική "Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας", ενάντια στις αντίπαλες δυνάμεις με επικεφαλής τον Χ.Χαφτάρ.

Η στρατιωτική περιχαράκωση της Τουρκίας στη Λιβύη έχει επιδεινώσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη και τη συνολική της σταθερότητα και συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες για την Αίγυπτο, η οποία φοβάται τη διάχυση της τρομοκρατίας στο έδαφός της”, καταλήγει το ίδιο.

Αυτοί είναι οι Τούρκοι εδώ 950 χρόνια και δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό, το θέμα είναι γιατί η δύση κάνει τα στραβά μάτια;

Tags
Back to top button