Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Social Media: Αυτά είναι τα tips για να μην την «πατήσεις»

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (aka social media) είναι ένα μέρος για να μοιράζεσαι ιδέες, να βρίσκεις φίλους/συνεργάτες και να επικοινωνείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Την ώρα που αυτό είναι πολύτιμο, οφείλεις να είσαι αρκετά προσεκτική κατά την πλοήγησή σου αφού στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι και παγίδες.

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες με ηλεκτρονικές απάτες ή διάφορα άλλα δυσάρεστα περιστατικά που συνέβησαν online. Το θέμα της ασφάλειας των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς τα κρούσματα κυβερνοεπιθέσεων με στόχο την κλοπή προσωπικών δεδομένων γίνονται όλο και συχνότερα.

Σαν αποτέλεσμα λειτουργίες και οι ρυθμίσεις των social media αλλάζουν συνεχώς ώστε να μπορούμε εμείς αργότερα να προστατεύουμε τις προσωπικές μας πληροφορίες. Χρειάζεται λοιπόν να ελέγχουμε τακτικά τις ρυθμίσεις ασφαλείας των λογαριασμών μας.

1) Ποτέ μην χρησιμοποιείς το πλήρες όνομά σου και μην κοινοποιείς άλλες προσωπικές πληροφορίες

Το πλήρες όνομά σου μπορεί να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες. Καλό θα ήταν να αποφεύγεις να βάζεις το όνομά σου σαν username και φυσικά να μην αναφέρεις ποτέ ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνο και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

2) Μη κάνεις ποτέ «αποστολή τοποθεσίας»

Οι σύγχρονες συσκευές (κινητό, tablet κ.ά) έχουν gps το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει την τοποθεσία σου κάθε ώρα και στιγμή. Στα social media υπάρχει η δυνατότητα να στείλεις την τοποθεσία σου στους χρήστες ή να δημοσιεύσεις κάτι με ορατή τοποθεσία. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλειά σου. Απενεργοποίησε την ανίχνευση της τοποθεσίας σου στις ρυθμίσεις για να εξασφαλίσεις πως δεν θα γίνει ποτέ ορατή από άλλους χρήστες.

3) Mην αποδέχεσαι αγνώστους στους προσωπικούς σου λογαριασμούς

Ιδανικά περιόρισε όσο το δυνατόν περισσότερο τη λίστα των ιντερνετικών σου φίλων.

4) Πρόσεξε το περιεχόμενο που δημοσιεύεις

Μην ανεβάσεις φωτογραφίες με το αυτοκίνητό σου (ή των γονιών σου) ή λήψεις από την κεντρική είσοδο του σπιτιού σου. Γενικά προσπάθησε να μη δίνεις στοιχεία που θα μπορούσαν να θέσουν την ασφάλειά σου σε κίνδυνο.

Tags
Back to top button