Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Sky News: «To χτύπημα της Χεζμπολάχ είναι ανησυχητικό για το Ισραήλ - Aποτυχία για τον Νετανιάχου»

Τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σοβαρά, κατά την επίθεση με drones που εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής η Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Η Χεζμπολάχ ήταν είτε τυχερή είτε ήξερε πώς να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά, όπως και να έχει ήταν ένα χτύπημα βαθιά ανησυχητικό για το Ισραήλ, σημειώνει το Sky News. Για δύο εβδομάδες το Ισραήλ σημείωσε εκπληκτικές επιτυχίες εναντίον της Χεζμπολάχ και σημείωσε σταθερή πρόοδο. Χθες το βράδυ ο εχθρός του αντεπιτέθηκε με αξιοσημείωτη ακρίβεια και συγχρονισμό.

Οι στρατιώτες είχαν καθίσει για το βραδινό τους γεύμα όταν χτύπησε το drone. Τα βίντεο που τράβηξαν στη συνέχεια δείχνουν σκηνές αιματοχυσίας και χάους καθώς αγωνίζονταν για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Υπήρχαν τόσοι πολλοί τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε οκτώ νοσοκομεία. Τουλάχιστον 60 στρατιώτες τραυματίστηκαν, αρκετοί σοβαρά και τέσσερις σκοτώθηκαν.

Πώς το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Mirsad-1 της Χεζμπολάχ διαπέρασε την πανίσχυρη Ισραηλινή αεράμυνα (Βίντεο)

Κατά κάποιο τρόπο, το drone της Χεζμπολάχ διείσδυσε στην άμυνα του Ισραήλ χωρίς προειδοποίηση και χτύπησε το κτήριο όταν ήταν γεμάτο. Αυτό ήταν βαθιά ανησυχητικό για τους Ισραηλινούς. Είτε ήταν εξαιρετική τύχη, είτε η Χεζμπολάχ ήξερε πότε και πού να χτυπήσει για να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά.

Ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης που αντέδρασε στην επίθεση, ο υπουργός Υγείας Ουριέλ Μπούσο, μίλησε στο Sky News στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί οι περισσότεροι από τους τραυματίες. «Εξακολουθούμε να μελετάμε αυτό το γεγονός, όπως όλες οι επιθέσεις», είπε.

«Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρα που να έχει καλύτερη άμυνα έναντι των drones από το Ισραήλ - παρόλα αυτά εκπλήσσόμαστε μερικές φορές και δεν είμαστε τέλειοι». Αυτό είναι απίθανο να καθησυχάσει τους Ισραηλινούς.

 

Η είδηση ​​ότι οι στρατιώτες δεν ήταν ασφαλείς καθώς κάθισαν να φάνε πολλά μίλια από το μέτωπο προκάλεσε βαθειά ανησυχία σε μια χώρα όπου οι περισσότερες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν. Η Εφράτ Κοέν είναι εθελόντρια υγείας και μητέρα. Μιλήσαμε μαζί της στο ίδιο νοσοκομείο όπου έφερνε τρόφιμα και προμήθειες για τους τραυματίες στρατιώτες και τις οικογένειές τους.

«Πρώτα από όλα ως άνθρωπος και ως μητέρα, ήταν δύσκολο για μένα να ακούσω (για την επίθεση) όπως (ήταν για) όλους τους ανθρώπους στο Ισραήλ. «Ακόμα κι αν δεν ήμουν μητέρα, είναι δύσκολο για εμάς, ειδικά για μένα γιατί έχω παιδιά σε ηλικία υπηρεσίας, δεν είναι απλό, νιώθουμε πολύ άσχημα».

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την εισβολή του στον Λίβανο σε μια προσπάθεια να καταστήσει το βόρειο τμήμα του Ισραήλ ασφαλέστερο. Αντίθετα, η Χεζμπολάχ έχει βρει έναν τρόπο να τους απειλεί και να τους σκοτώνει ακόμα πιο βαθιά στο Ισραήλ. Αυτή είναι μια μεγάλη αποτυχία ασφαλείας και ένα σημάδι ότι η οργάνωση σκληραίνει το παιχνίδι της. Μετά από ένα δεκαπενθήμερο με επιτυχίες στο μέτωποο, το Ισραήλ αναστατώθηκε από μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση που πλήττει την καρδιά του στρατού του.

Tags
Back to top button