Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σκούζουν πάλι οι Τούρκοι με αφορμή δηλώσεις στην Βουλή να καταρριφθούν τα τουρκικά UAV πάνω από το Αιγαίο

Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν δραστικά μέτρα κατά των τουρκικών drones στο Αιγαίο. 

Μετά τον Πτέραρχο Ιατρίδη που ζήτησε να στείλουμε το πρώτο αποφασιστικό μήνυμα καταρρίπτοντάς ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος το οποίο υπερίπταται πάνω από τα νησιά μας, σειρά πήρε ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Τον πρόεδρο της ελληνικής λύσης Κ. Βελόπουλο επικαλείται, αναφέροντας τις δηλώσεις του περί «απειλής» από τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αλλά και στην διπλωματία της Τουρκίας στα Βαλκάνια σε τηλεοπτικό πρόγραμμα που συμμετείχε.

Οι Τούρκοι που άλλο δεν ήθελαν, ανέφεραν ο κ. Βελόπουλος τόνισε εμφατικά ότι “η Τουρκία περικύκλωσε την Ελλάδα με τις κινήσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”.

«Οι Τούρκοι μας περικύκλωσαν. Τα Bayraktar πετούν στο Αιγαίο. Τι θα γίνει αν αγοράσουμε 200 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, όταν οι Τούρκοι μπορούν να κατασκευάσουν 400 UAV , και τα ραντάρ μας γεμίσουν με αυτά; Τότε τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα κινηθούν εύκολα κατλα των στόχων τους. Πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό», είπε ο ίδιος.

"Οι Τούρκοι μας έχουν περικυκλώσει, Καψαμπέλη. Είμαστε περικυκλωμένοι. Δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει; Εξαπατούμαστε αν νομίζουμε ότι έχουμε τον τελευταίο "τουρκοφάγο" που ακούει στο όνομα Δένδιας. Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, πραγματικά άρχισα να ανησυχώ. Ακόμα κι αν πάρουμε 200 Rafale, ανησυχώ για το μέλλον.

Θα ήθελα επίσης να πω ότι πρέπει κάποια στιγμή να καταρρίψουμε τα τουρκικά UAV πάνω από το Αιγαίο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα τουρκικά UAV να πετούν πάνω από το Αιγαίο.

Η κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους είναι δύσκολη γιατί εμπλέκεται η ανθρώπινη ζωή, αλλά αυτό που ονομάζετε UAV είναι απλώς μια μηχανή. Γι' αυτό πρέπει να χτυπήσουμε τα τουρκικά UAV, για να σταματήσουν οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος σύμφωνα με το τουρκικό άρθρο .

Επερώτηση στην Βουλή από τον Κ.Βελόπουλο

Υπενθυμίζουμε ότι ερώτηση στη Βουλή για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκάφων πάνω από τη νησίδα Κανδελιούσα, κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης  κ. Κ. Βελόπουλος και ο βουλευτής του κόμματος κ. Κων. Χήτας.

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,

Την 3η Ιανουαρίου 2022 είχε καταγραφεί υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) άνωθεν της βραχονησίδας «Κανδελιούσα», ευρισκομένης μεταξύ Ρόδου – Κω και πλησίον της Νισύρου και Τήλου.

Ακολούθησε την 18η Ιανουαρίου νέα υπερπτήση σε ύψος 19.000 ποδών, προκαλώντας ερωτηματικά για το ξαφνικό ενδιαφέρον της Τουρκίας έναντι της συγκεκριμένης βραχονησίδας για την οποία δεν είχε εκδηλώσει μέχρι εκείνην τη στιγμή ενδιαφέρον, όπως επέδειξε π.χ. για την Αλιμιά, η οποία χαρακτηρίζεται «υπό ελληνική κατοχή» κατά την τουρκική εφημερίδα “Sozsu”.  Κατά τον ιστοχώρο “Enoplos.gr” της 18ης Ιανουαρίου στις περιοχές μεταξύ Ρόδου – Κω – Νισύρου – Τήλου – Χάλκης – Αλιμιάς – Κανδελιούσας υπερίπτανται τουρκικά UAV, όπως στο Βόρειο Αιγαίο, τον Έβρο, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Σάμο.

Τα τουρκικά UAV προβαίνουν σε συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν είναι επανδρωμένα και ως εκ τούτου υπάρχει σκεπτικισμός για τη μη κατάρριψη, έστω και ενός, αφού δε θα σκοτωθούν άνθρωποι.

Ενδεχομένως, μια κατάρριψη θα αποκαθιστούσε την τάξη, διότι με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση αυτή θα παγιωθεί, λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, θα αυξηθεί με περισσότερες πτήσεις περισσότερων UAV οι οποίες θα φθάσουν μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως συνέβη το παρελθόν θέρος με πτήσεις στην ηπειρωτική χώρα και συγκεκριμένα δυτικά του Έβρου και άνωθεν της Ορεστιάδας. Για πτήσεις στην ηπειρωτική χώρα το θέρος του 2021 μίλησε και ο Δρ. Ιωάννης Μάζης στο “Kontra News 10” τη 18η Ιανουαρίου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι προτίθεσθε να πράξετε για να σταματήσουν οι συνεχείς παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας από τα τουρκικά UAV; Είναι στις προθέσεις η κατάρριψη έστω και ενός από αυτά, δείχνοντας ότι ασκεί η χώρα τα κυριαρχικά της δικαιώματα;

Σε αρνητική απάντηση να μας πληροφορήσετε τους λόγους.

2. Το ξαφνικό τουρκικό ενδιαφέρον και για την Κανδελιούσα πώς προτίθεσθε να το αντιμετωπίσετε;

3. Πότε θα τεθεί σε λειτουργία το ελληνικό ραντάρ «Τηλέμαχος», το ελληνικό σύστημα εξουδετερώσεως drone «Πανόπτης» το οποίο βραβεύτηκε από το ΝΑΤΟ, σε ποιό σημείο βρίσκεται η αγορά από το Ισραήλ των συστημάτων Skylock και Skylord για την ηλεκτρονική εξουδετέρωση των UAV, καθώς και η έναρξη παραγωγής του ελληνικού drone «Αρχύτας»;»

Ο "πόλεμος" των drone μεταξύ Ελλ;aδος και Τουρκίας μόλις ξεκίνησε στο Αιγαίο.

 

Tags
Back to top button